ΑρχικήNewsΤο Θέατρο Λυκαβηττού ανοίγει ξανά έπειτα από 15 χρόνια

Το Θέατρο Λυκαβηττού ανοίγει ξανά έπειτα από 15 χρόνια

Το ακούμε εδώ και λίγους μήνες, και πλέον είναι επίσημο. Τα τελευταία 15 χρόνια, το θέατρο του Λυκαβηττού δεν λειτουργεί, αλλά το 2023 έμελλε να είναι η χρονιά που θα ξεκινούσε η ανοικοδόμηση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας απόλυτα ασφαλής χώρος για τους επισκέπτες του.

Ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος ανέλαβε την «ανάσταση» ενός σημαντικού πολιτιστικού σημείου, που βρίσκεται στο υψηλότερο τοπόσημο της Αθήνας. «Ένα σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και τοπόσημο – κόσμημα για την Αττική. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί ένα τόσο εμβληματικό έργο, στην καρδιά της, προσαυξάνοντας συνολικά και σημαντικά τον αναπτυξιακό χαρακτήρας της, με την Πολιτιστική υπεραξία που της προσδίδει και σύντομα θα καταστεί σημαντική εστία τουριστικής ανάπτυξης για την πρωτεύουσα και ολόκληρη την χώρα», δήλωνε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πριν λίγους μήνες.

Αντίστοιχη διάθεση είχε δείξει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που υποσχόταν ότι το θέατρο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πράγματι, το συνεργείο εργάστηκε σκληρά και γρήγορα για το αποτέλεσμα, με νέα συστήματα ασφαλείας, που ήταν και ο λόγος κλεισίματος του θεάτρου.

«Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του δήμου για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που διαβιούν στην πρωτεύουσα ή την επισκέπτονται», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την παλιά αίγλη του χώρου, αλλά και να την ανακαλύψουν οι νεότερες γενιές, που δεν πρόλαβαν.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ