ΑρχικήNewsΘέατρο Λυκαβηττού: Τέλος τα αυτοκίνητα - Τι αλλάζει στον ιστορικό λόφο της...

Θέατρο Λυκαβηττού: Τέλος τα αυτοκίνητα – Τι αλλάζει στον ιστορικό λόφο της Αθήνας

Αλλαγές στους τρόπους προσέγγισης του λόφου επιφέρει η επαναλειτουργία του υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου, με τα αυτοκίνητα να υπόκεινται σε απαγορεύσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου το Θέατρο του Λυκαβηττού επαναλειτούργησε ξανά μετά από 15 χρόνια, παρουσία πλήθους θεατών οι οποίοι απόλαυσαν τη συναυλία του σπουδαίου Σταύρου Ξαρχάκου.

Η συναυλία της Παρασκευής εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο για το ανανεωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο πλέον Θέατρο του Λυκαβηττού, όπου ήδη φιλοξενούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας να απολαύσουν μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές.

likavitos 1

Η αναβίωση του θεάτρου, με χωρητικότητα έως και 6.000 θεατές (καθήμενους και όρθιους), σηματοδοτεί επίσης αλλαγές στην προσβασιμότητα στον λόφο κατά τις ημέρες και ώρες που διοργανώνονται εκδηλώσεις στο θέατρο.

Ειδικότερα, η προσβασιμότητα θα είναι ελεύθερη για τους πεζούς και τα δίκυκλα, με την προσέγγιση ωστόσο με αυτοκίνητο, να επιτρέπεται μόνο μόνο σε ΑμεΑ, σε άτομα άνω των 60 ετών καθώς και στα ταξί για αποβίβαση ή επιβίβαση.

likavitos 132

Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς το θέατρο από τις 19:00 έως τις 21:30, με αφετηρία την οδό Σαρανταπήχου.

Το shuttle bus θα είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας της συναυλίας, για να διευκολύνει όσες και όσους επιθυμούν, με προτεραιότητα στα άτομα που χρήζουν βοήθειας.

Η αναβίωση του υπαίθριου θεάτρου μετά από 15 χρόνια σιγής αναμένεται να σημάνει και το τέλος της παραβατικότητας που κυριαρχεί στον λόφο κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν δεκάδες οδηγοί κάνουν κατάληψη στον λόφο στήνοντας αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητες και επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους πίσω από το τιμόνι.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εντατικοποιήσει τους ελέγχους της στον λόφο, πιάνοντας στις «δαγκάνες» της όσους μετατρέπουν το πάρκινγκ σε πίστα αγώνων και λυμαίνονται έναν χώρο-τοπόσημο με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς ο Δήμος Αθηναίων έχει εκφράσει σχέδια προκειμένου να βάλει πλήρως απαγορευτικό στα αυτοκίνητα στον Λυκαβηττό, επιτρέποντας την πρόσβαση αποκλειστικά στα τουριστικά λεωφορεία.

Το πρόγραμμα συναυλίων στον Λυκαβηττό που θα επιφέρει τροποποιήσεις στον τρόπο προσβασιμότητας:

– 19 Σεπτεμβρίου: Κωνσταντίνος Αργυρός- “Elpida Tour”
– 19 & 20 Σεπτεμβρίου: - “Rebel With A Cello”
– 21 Σεπτεμβρίου: - “Ακόμα πιο ψηλά! Ακόμα μια βραδιά!”
– 22 Σεπτεμβρίου:
– 23 Σεπτεμβρίου:  Γιώργος Μαζωνάκης – “Ντέρτι Thirty”
– 24 Σεπτεμβρίου: Γιάννης Πλούταρχος
– 25 Σεπτεμβρίου: “Σ' ευχαριστώ Λουκιανέ”-Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη
– 26 Σεπτεμβρίου: Μιχάλης Χατζηγιάννης
– 28 & 29 Σεπτεμβρίου, 1 Οκτωβρίου: Γιάννης Χαρούλης
– 3 Οκτωβρίου: Melisses “Melisses για πάντα”
– 7 Οκτωβρίου: Κάψε το Σενάριο – “10 Χρόνια Αποτυχίες”
– 9 Οκτωβρίου: Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα – “Σ'ένα κύμα του Νότου”
– 14 Οκτωβρίου: Arte Povera: Παρουσίαση δίσκου

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ