ΑρχικήNewsΤα μυστικά του Bruce Dickinson: Πώς διατηρεί τη φωνή του στα 65...

Τα μυστικά του Bruce Dickinson: Πώς διατηρεί τη φωνή του στα 65 ο frontman των Iron Maiden

Πώς διατηρεί ο τη δυνατή φωνή του; Ο θρύλος των μιλά για την εξέλιξή του και τον εκπληκτικό ρόλο της διατροφής και της άσκησης.

Ο Bruce Dickinson των Iron Maiden είναι μία ζωντανή θρυλική φυσιογνωμία του ροκ.

Μετά από δεκαετίες περιοδειών και ηχογραφήσεων, πολλοί αναρωτιούνται πώς καταφέρνει σε ηλικία 65 ετών να διατηρεί τη φωνή του σε άψογη κατάσταση.

Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του στο Rock Antenne της Γερμανίας, ο Bruce Dickinson αποκάλυψε τα μυστικά και εξήγησε πώς φροντίζει τη φωνή του και πώς η διατροφή και η γυμναστική του συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.

«Δεν ξέρω. Ένα μέρος του οφείλεται μάλλον στον τρόπο που είμαι φτιαγμένος. Και έπειτα, ένα μεγάλο μέρος του είναι να προσπαθείς να φροντίζεις τα κομμάτια που έχεις ήδη», είπε.

Αναφερόμενος στην εξέλιξή του ως τραγουδιστής, ο Bruce Dickinson αναγνώρισε ότι η φωνή του έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

«Νομίζω ότι η φωνή, αλλάζει καθώς μεγαλώνεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, αλλά είμαι τυχερός που τα περισσότερα από τα καλύτερά μου σημεία είναι ακόμα εκεί. Και κάνουμε όλες τις συναυλίες των Maiden στο αρχικό κλειδί, όλα τα τραγούδια και τα πάντα», σχολίασε.

«Το οποίο δεν σημαίνει ότι ένα ή δύο από τα τραγούδια δεν είναι αρκετά απαιτητικά. Αλλά σας έχω νέα: ήταν πάντα απαιτητικά – όταν ήμουν 25 ετών, ήταν απαιτητικά», σημείωσε.

Ερμηνείες με περισσότερα συναισθήματα

Ο frontman των Iron Maiden κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προτιμά τον τρόπο με τον οποίο ακούγεται η φωνή του τώρα σε σχέση με τα χρόνια που ήταν νεότερος, υποστηρίζοντας ότι μπορεί πλέον να εκφράσει περισσότερα συναισθήματα

«Ο τόνος της φωνής μου έχει αλλάξει λίγο, και με πολλούς τρόπους μου αρέσει περισσότερο τώρα απ' ό,τι όταν ήμουν 23 ετών. Στα 23 μου, ήταν γυαλιστερή και τσιριχτή. Η φωνή σου γίνεται πιο ζωντανή. Μπορείς να εκφράσεις περισσότερα συναισθήματα, μπορείς να μεταφέρεις περισσότερα συναισθήματα», εξήγησε.

Αυτή η αλλαγή τον βοηθά να προσφέρει πιο πολυδιάστατες και ενδιαφέρουσες ερμηνείες.

«Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχει ένα τραγούδι στο (επερχόμενο σόλο) άλμπουμ μου (“The Mandrake Project”) που ονομάζεται “Rain On The Graves”. Δεν θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει αυτό το τραγούδι όταν ήμουν 22 ετών με τον ίδιο τρόπο», υπογράμμισε.

«Έτσι, είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πώς εξελίσσεται η συναισθηματική ζωή της φωνής με τα χρόνια», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη φροντίδα των ερμηνευτικών ικανοτήτων του, ο Bruce Dickinson δήλωσε ότι προσπαθεί συνεχώς να διατηρεί το φυσικό εύρος της φωνής του και να την εμπλουτίζει με περισσότερα συναισθήματα.

«Αυτό είναι λοιπόν περίπου το πεδίο που προσπαθώ. Προσπαθώ να επεκτείνω το εύρος, το συναισθηματικό εύρος της φωνής μου, όσο και να διατηρώ ταυτόχρονα το φυσικό εύρος», είπε.

Ο ρόλος της διατροφής και της σωματικής άσκησης

Ο Bruce Dickinson μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τη φωνή του στο τραγούδι η διατροφή του και η γυμναστική του.

Όσον αφορά τη διατροφή, αποκαλύπτει ότι έχει προσαρμόσει μερικές από τις συνήθειές του και σημείωσε ότι παραμένει ενήμερος για την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνει, προτιμώντας υγιεινές πηγές πρωτεΐνης.

«Ίσως άλλαξα μερικά μικρά πράγματα στη διατροφή μου. Δεν τρώω τόσο πολύ ψωμί, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η σύζυγός μου είναι Γαλλίδα, οπότε είμαι πλήρως μυημένος στους τρόπους του γαλλικού ψωμιού», ανέφερε.

«Και προτιμώ να μην τρώω καθόλου ψωμί παρά να τρώω σκουπίδια, όπως βιομηχανικό ψωμί. Οπότε είμαι σίγουρος γι' αυτή την ιδέα. Έτσι, τρώω πολύ λιγότερο ψωμί και προσπαθώ να τρώω λίγο περισσότερη πρωτεΐνη από ό,τι συνήθιζα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο τραγουδιστής των Iron Maiden τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φωνής διαδραματίζει και η σωματική άσκηση, η οποία παράλληλα ενισχύει την αντοχή του κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

«Μερικές φορές πηγαίνω στο γυμναστήριο και σηκώνω λίγα βάρη. Και εξακολουθώ να προπονούμαι στην ξιφασκία, και δεν νομίζω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί πόσο δύσκολο είναι αυτό το άθλημα, επειδή είσαι καλυμμένος με λευκά και φοράς μάσκα», είπε.

«Είναι όπως λένε οι άνθρωποι: «Οι οδηγοί Grand Prix, δεν κάνουν πολύ σκληρή δουλειά, έτσι δεν είναι;». Επειδή είναι καλυμμένοι με τη στολή και φορούν κράνος, αλλά χάνουν ένας θεός ξέρει πόσα κιλά νερό. Δουλεύουν σωματικά απίστευτα σκληρά», εξήγησε.

«Και το ίδιο συμβαίνει και στη σκηνή. Στη σκηνή με τους MAIDEN, χάνω περίπου τρία λίτρα νερό κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας. Πιθανότατα πίνω ενάμισι ή δύο λίτρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας», περιέγραψε.

«Και έτσι όταν επιστρέφω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου, μου λείπει ακόμα ένα λίτρο από αυτό που θα έπρεπε, οπότε σταδιακά το αναπληρώνω. Ως τραγουδιστής, επειδή τραγουδάω από το διάφραγμά μου και όλα τα καλά πράγματα που πρέπει να κάνεις, δεν είναι ευχάριστο να πετάς ένα ολόκληρο λίτρο νερό στην κοιλιά σου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσήλωση του Bruce Dickinson στη διατήρηση της υγείας της φωνής του έχει αποφέρει καρπούς και του έχει δώσει τη δυνατότητα να συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό τόσο με τις συναυλίες των Iron Maiden όσο και με τις σόλο εμφανίσεις του.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ