ΑρχικήNewsΣτη δημοσιότητα το δεύτερο single του Ihsahn από το επερχόμενο άλμπουμ

Στη δημοσιότητα το δεύτερο single του Ihsahn από το επερχόμενο άλμπουμ

Ο διάσημος Νορβηγός μουσικός πρόκειται να κυκλοφορήσει τον νέο του δίσκο με τίτλο “Ihsahn” τον Φεβρουάριο, υπό την εταιρεία Candlelight Records. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει το τραγούδι “Twice Born”, για το οποίο έχει ετοιμαστεί και ένα βίντεοκλίπ. Ο Ihsahn σχεδιάζει επίσης την κυκλοφορία δύο συνδεδεμένων άλμπουμ με το ίδιο όνομα, το ένα περιέχοντας metal εκτελέσεις και το άλλο ορχηστρικές εκδοχές των τραγουδιών.

Δείτε επίσης το πρώτο single του άλμπουμ εδώ.

Ihsahn αναφέρει σχετικά: «Στο επίκεντρο αυτού που κάνω είναι το black metal, οι ακραία παραμορφωμένες κιθάρες και οι κραυγές, αλλά ακόμα από τις πρώτες ηχογραφήσεις των ακούτε τα μέρη των πλήκτρων να επηρεασμένα από κλασικά soundtracks πχ από τους Jerry Goldsmith, John Williams, Bernard Herrmann, John Carpenter και ούτω καθεξής. Έτσι, προσέγγισα το γράψιμο αυτού του δίσκου με σκοπό να παρουσιάσω το υλικό στην πλήρη μεταλλική του έκφραση, αλλά και να ενορχήστρωσω τα ορχηστρικά μέρη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Κατά μια προσπάθεια να γράψω ένα soundtrack, το οποίο θα μου επιτρέπει να εξερευνήσω διαφορετικές, και μερικές φορές αντίθετες, παραλλαγές της ίδιας ουσιαστικά μουσικής. Στο τέλος έγραψα όλη τη μουσική στο πιάνο και την ενορχήστρωσα με βάση μια τυπική μπάντα αλλά και μια ορχήστρα, φροντίζοντας όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους».

Σχετικά με το νέο βίντεοκλίπ “Twice Born”, Ihsahn λέει: «… συγκεντρώνει τις εννοιολογικές αφηγήσεις ακριβώς εκεί που τελείωσε το προηγούμενο single “Pilgrimage To Oblivion”. Τόσο η metal έκδοση αυτού του τραγουδιού όσο και η ορχηστρική έκδοση θα συνοδεύονται από δύο ακόμη βίντεο, συνεχίζοντας την ιστορία. Μουσικά αυτό το τραγούδι είναι ίσως λίγο πιο παιχνιδιάρικο από το Pilgrimage To Oblivion, αλλά ακολουθεί την ίδια αλληλεπίδραση κραυγών, κιθάρων και ορχήστρας».

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ