ΑρχικήΣαν ΣήμεραΣήμερα, ο Serj Tankian γίνεται 56 ετών! - Ένα σύντομο αφιέρωμα

Σήμερα, ο Serj Tankian γίνεται 56 ετών! – Ένα σύντομο αφιέρωμα

Πριν από δεκαπέντε χρόνια προκαλούσε θραύση με τα άγρια και συνάμα μελωδικά φωνητικά του ως frontman του συγκροτήματος – φαινόμενο των . Σήμερα, με «όπλα» του τον έντονα πολιτικοποιημένο στοίχο, την χαρισματική του φωνή και την δραστηριοποίησή του σε αντιρατσιστικούς οργανισμούς, καταφέρνει και παραμένει στο μουσικό προσκήνιο.

Ο , γεννήθηκε στο Λίβανο, από Αρμένιους γονείς, και μετανάστευσε στην Αμερική σε μικρή ηλικία. Μετά το τέλος των σπουδών του στο πανεπιστήμιο, το 1995, μαζί με τρεις φίλους από την Αμερικανο-αρμένικη κοινότητα, δημιουργούν τους System Of A Down. Με μουσική επηρεασμένη από το alternative rock, το heavy metal, τη jazz αλλά και την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας κυκλοφόρησαν το 1998 το πρώτο τους ομώνυμο album και αμέσως γνωρίσαν μεγάλη επιτυχία.

Τραγούδια, όπως το “Sugar” και το “Spiders” , ξεχωρίσαν και το συγκρότημα γίνεται αγαπητό για την επιβλητική φωνή του Serj, τον ξεχωριστό ήχο και τον πολιτικό στίχο των τραγουδιών τους. Το 2001, κυκλοφορούν το “Toxicity” που θεωρείτε η νέμεσης του αμερικάνικου ονείρου. Από το album ξεχώρισε το “Chop Suey!”, που κέρδισε υποψηφιότητα για Grammy, παρότι λογοκρίθηκε από τα Αμερικανικά Μ.Μ.Ε., λόγω των “πολιτικοποιημένων” στίχων του.

Ακολούθησαν οι κυκλοφορίες του “Steal This Album” το 2002 και το διπλό album “Mezmerize”/ “Hypnotize” που κυκλοφόρησε σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος το Μάιο του 2005 και το δεύτερο λίγους μήνες αργότερα, καταφέρνοντας και τα δύο να φτάσουν στις κορυφές του αμερικάνικου Billboard. Ένα χρόνο αργότερα, το 2006, οι System of A Down, , στο απόγειο της καριέρας τους και έχοντας πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια δίσκους, αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα στη κοινή μουσική τους πορεία, δηλώνοντας ότι κάποια στιγμή θα επανενωθούν.

Ο Serj Tankian γράφει τραγούδια και παίζει ο ίδιος όλα σχεδόν τα όργανα στην solo καριερα του.

Δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και το 2002 κυκλοφόρησε, με τον Τουρκο-Αρμένιο avant-garde μουσικό, Arto Tunçboyacıyan, το ”Serart”. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Tool and , οι Wu Tang Clan & ο Notorious B.I.G.
Μαζί με τον Tom Morello, κιθαρίστα των  Against the Machine, ίδρυσαν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Axis of Justice, που στοχεύει να φέρει κοντά μουσικούς και φίλους της μουσικής, που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ