ΑρχικήNewsQueens Of The Stone Age: Το πρώτο συγκρότημα που θα εμφανιστεί στις...

Queens Of The Stone Age: Το πρώτο συγκρότημα που θα εμφανιστεί στις Κατακόμβες του Παρισιού

Ο Josh Homme των δήλωσε ότι προσπαθούσε «εδώ και 18 χρόνια» να κλείσει αυτή τη συναυλία.

Οι Queens Of The Stone Age θα γίνουν το πρώτο συγκρότημα που θα δώσει συναυλία στις ιστορικές Κατακόμβες του Παρισιού.

Ο frontman του συγκροτήματος, Josh Homme, ανακοίνωσε τη συναυλία κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο φεστιβάλ Hellfest στη Γαλλία.

Η συναυλία αναμένεται να μαγνητοσκοπηθεί επίσης.

Ο Josh Homme δήλωσε: «Σε περίπου μία εβδομάδα, θα παίξουμε στις Κατακόμβες του Παρισιού και θα είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα το κάνει».

«Και δουλεύω γι' αυτό εδώ και 18 χρόνια, προσπαθώντας να μπω σε αυτόν τον εξέχοντα χώρο στο Παρίσι. Και θα είναι μία εντελώς ζωντανή συναυλία», τόνισε.

Ο τραγουδιστής των Queens Of The Stone Age μίλησε επίσης για τη μαγνητοσκόπηση της συναυλίας και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το υλικό που θα γυριστεί.

«Θα ήθελα να πάρω μερικές από αυτές τις ιδέες, οι οποίες είναι κάπως συνηθισμένες, όπως ένα live album και να κάνω κάτι λίγο διαφορετικό μαζί τους», είπε.

«Γιατί νομίζω ότι με τον τρόπο που λειτουργεί το διαδίκτυο, ο κόσμος μπορεί να μας δει να παίζουμε ζωντανά τόσο απλά, με τόσους διαφορετικούς τρόπους, που θα ήθελα να κάνω κάτι ζωντανό που δεν μπορεί να προβληθεί με συνηθισμένο τρόπο. Και θα κυκλοφορήσουμε αυτές τις εκδόσεις», εξήγησε.

«Και αφήνουμε τους θαυμαστές να ελέγξουν τα υπόλοιπα. Οι θαυμαστές μπορούν να ελέγξουν τον τρόπο που θα μας δουν ζωντανά. Ελάτε να μας δείτε να παίζουμε, παρακολουθήστε το online», συνέχισε.

«Δεν με νοιάζει πώς παίρνει κάποιος το φάρμακο του – από τη μύτη ή το στόμα. Όπως και αν ανακαλύπτεις τη μουσική μας και όπως θες να τη βρεις, δεν έχω πρόβλημα, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω κάποιες από αυτές τις ιδέες με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, γι' αυτό ανέφερα τις Κατακόμβες», πρόσθεσε.

Στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας που συνδέονταν με τα νεκροταφεία του Παρισιού οδήγησαν στην απόφαση μεταφοράς των οστών σε υπόγειο χώρο.

Οι αρχές του Παρισιού επέλεξαν ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο που εκείνη την εποχή βρισκόταν έξω από την πρωτεύουσα: τα παλιά λατομεία Tombe-Issoire κάτω από την πεδιάδα του Montrouge.

Οι πρώτες μεταφορές οστών πραγματοποιήθηκαν από το 1785 έως το 1787 και αφορούσαν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Παρισιού, το νεκροταφείο των Αθώων Αγίων (Saints-Innocents).

Ο χώρος καθαγιάστηκε ως το «Δημοτικό Οστεοφυλάκιο του Παρισιού» στις 7 Απριλίου 1786 και πήρε το μυθικό όνομα «Κατακόμβες», σε αναφορά στις ρωμαϊκές κατακόμβες, που είχαν μαγνητίσει το κοινό από την ανακάλυψή τους.

Από το 1809, οι Κατακόμβες ήταν ανοιχτές στο κοινό κατόπιν ραντεβού.

Οι Queens Of The Stone Age συνεχίζουν αυτή τη στιγμή τις συναυλίες τους στην Ευρώπη με την περιοδεία τους «The End Is Nero».

Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα εμφανιστούν στην Αθήνα και στον περίχωρο του σε μία βραδιά που περιμέναμε πολλά χρόνια.

Η περιοδεία «The End Is Nero» πραγματοποείται για την προώθηση του όγδοου άλμπουμ των Queens Of The Stone Age, με τίτλο «In Times New Roman…», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2023.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ