ΑρχικήNewsQueen Rock Montreal: Οι Queen κυκλοφορούν το live album και video

Queen Rock Montreal: Οι Queen κυκλοφορούν το live album και video

Η επιβλητική συναυλία των στο Μόντρεαλ συνοδεύεται από τη θρυλική εμφάνισή τους στο Live Aid.

Τα Mercury Studios θα κυκλοφορήσουν τη νέα και αποκατεστημένη έκδοση του «Queen Rock Montreal» σε φυσική μορφή στις 10 Μαΐου.

Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε το 1981 και πρόσφατα κυκλοφόρησε σε μία ψηφιακά αποκαταστημένη ταινία IMAX που έσπασε ρεκόρ.

Αυτή η ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία των Queen κυκλοφορεί τώρα σε σετ με διπλό Blu-ray και διπλό 4K Ultra HD, καθώς και σε σετ διπλού CD και τριπλού βινυλίου.

Το «Queen Rock Montreal» αποτυπώνει τους , , Roger Taylor και John Deacon στην πιο εκρηκτική φόρμα τους.

Όπως σχολιάζει ο Brian May, αυτοί είναι οι Queen «ζωντανοί και επικίνδυνοι».

Οι Queen βρίσκονταν σε ανοδική πορεία όταν επέστρεψαν στο Μόντρεαλ του Καναδά για τέταρτη φορά το Νοέμβριο του 1981 για δύο τεράστια συναυλίες στο Forum των 18.000 θέσεων.

Αυτές οι δύο συναυλίες στο Μόντρεαλ σηματοδότησαν μία ιστορική στιγμή για τους Queen.

Μετά την τεράστια επιτυχία τους τη δεκαετία του '70, το συγκρότημα μπήκε στη δεκαετία του '80 πιο δυναμικό από ποτέ, με το εξαιρετικά επιτυχημένο άλμπουμ «The Game».

Το άλμπουμ περιείχε τα δύο μεγαλύτερα singles των Queen στις ΗΠΑ, το «Another One Bites The Dust» και το «Crazy Little Thing Called Love», τα οποία ανέβηκαν τα δύο στο Νο.

1 του Billboard, ενώ ακολούθησε το Νο. 1 single στο Ηνωμένο Βασίλειο «Under Pressure».

Η επιστροφή των Queen στο Μόντρεαλ ήρθε μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιοδειών, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων περιοδειών τους στη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου το συγκρότημα εμφανίστηκε για δύο βραδιές στο Στάδιο Morumbi του Σάο Πάολο μπροστά σε περισσότερους από 150.000 αφοσιωμένους θαυμαστές.

Όταν το συγκρότημα έφτασε στον Καναδά το Νοέμβριο του 1981, βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα.

«Το Μόντρεαλ είναι μία από τις αγαπημένες μας πόλεις, έχει υπέροχο κοινό, γεμάτο ενέργεια», λέει ο Brian May.

«Είχαμε εμφανιστεί σε αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο, το Forum, αρκετές φορές πριν, και ήταν πάντα γεμάτο με πραγματικά ενθουσιώδες κοινό που μας έδινε πίσω πολλή ενέργεια», θυμήθηκε.

Οι αρχικές συναυλίες, που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Νοεμβρίου 1981, ήταν πραγματικά πρωτοποριακές. Είχαν σκηνοθετηθεί ειδικά για να κινηματογραφηθούν για μία ταινία μεγάλου μήκους που θα κατέγραψε τη ζωντανή εμφάνισή του.

Ο σκηνοθέτης Saul Swimmer σχεδίαζε να βιντεοσκοπήσει τς συναυλίες χρησιμοποιώντας πλάνα υψηλής τεχνολογίας διπλού αναμορφικού φιλμ 35 χιλιοστών, τα οποία επέτρεπαν την προβολή τους σε μία γιγαντιαία οθόνη ύψους πέντε ορόφων.

Οι εντάσεις στα παρασκήνια μεταξύ των μελών των Queen και του Saul Swimmer θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει προβλήματα, αλλά αντιθέτως, ώθησαν το συγκρότημα σε νέα ύψη.

«Ήμασταν πολύ, πολύ ενθουσιασμένοι, κάποιοι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι, υπάρχει πολύ κοφτερό, θυμωμένο παίξιμο», σημειώνει ο Brian May.

Το «Queen Rock Montreal» παρουσιάζει μία πιο ωμή εκδοχή του συγκροτήματος που είχε κυκλοφορήσει το «Bohemian Rhapsody» μισή δεκαετία νωρίτερα, αποτυπώνοντας την απαράμιλλη μουσική δεινότητά τους, την εκρηκτική ερμηνευτική δύναμη και την ασταμάτητη ζωντανή ενέργεια.

«Είναι συναρπαστικό να συνειδητοποιούμε τώρα πόσο ελεύθεροι ήμασταν στη σκηνή το 1981», σχολιάζει ο Roger Taylor.

«Είναι ένα συγκρότημα τεσσάρων ατόμων, μόνο οι τέσσερις μας στους Queen, και βλέπεις τον Freddie. Είναι σαν να είσαι στη σκηνή με το συγκρότημα γιατί οι κάμερες είναι πολύ υψηλής ποιότητας για την εποχή. Δεν έχω δει ποτέ κάτι που να σε κάνει να νιώθεις τόσο μέσα στην εμφάνιση», προσθέτει.

Από την αρχική κραυγή του Freddie Mercury: «Γεια σας, Μόντρεαλ… Έχουμε πολύ καιρό να σας δούμε. Θέλετε να τρελαθείτε;» μέχρι τη συναρπαστική κορύφωση με τα «We Will Rock You» και «We Are The Champions», η ενέργεια σπάνια υποχωρεί – και ακόμα και τότε μόνο για τη χαρακτηριστική μπαλάντα «Love Of My Life».

Το «Queen Rock Montreal» δείχνει την ολική συνοχή και τις ατομικές δυνάμεις τεσσάρων μουσικών που ήταν, όπως λέει ο Brian May, «στην κορυφή της καριέρας μας»

Η ταινία καταγράφει τα ακροβατικά στις ισχυρές ερμηνείες του Freddie Mercury, τις φλογερές σπίθες από την κιθάρα του Brian May, το σταθερό μπάσο του John Deacon, τον ασταμάτητο ρυθμό του Roger Taylor, που χτυπά σαν την καρδιά του rock – και φυσικά τον μοναδικό συνδυασμό των τεσσάρων φωνών τους.

Οι Brian May και Roger Taylor είναι οι εκτελεστικοί παραγωγοί της κυκλοφορίας. Η μίκη της μουσικής έγινε από τους Justin Shirley-Smith, Kris Fredriksson και Joshua J. Macrae.
Τα 28 τραγούδια του άλμπουμ αποκαλύπτουν το εύρος και τη λαμπρότητα της τραγουδοποιίας των Queen.

Το live album συνδυάζει κλασικά τραγούδια της δεκαετίας του '70 και πρόσφατες επιτυχίες με αγαπημένα τραγούδια των θαυμαστών και κομμάτια από άλμπουμ, καθώς και δύο τραγούδια, τα «Flash» και «The Hero», τα οποία είναι αποκλειστικά μόνο στις ηχητικές εκδόσεις.

Οι ηχητικές εκδόσεις του «Queen Rock Montreal» θα κυκλοφορήσουν σε 2 CD / 3 LP μαύρου βινυλίου και σε ένα ειδικό 3 LP έγχρωμο διαφανές μπλε βινύλιο, που είναι διαθέσιμο μόνο στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Queen.

Τα πακέτα double Blu-ray / 4K UHD περιλαμβάνουν αυτή την ιστορική συναυλία για πρώτη φορά σε 4K ποιότητα με ήχο Dolby Atmos για να απολαύσετε στο έπακρο τους Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor και John Deacon καθώς ανεβαίνουν στη σκηνή σε αυτή την ιστορική και συναρπαστική ζωντανή εμφάνιση του 1981.

Το αρχικό αρνητικό των 35 χιλιοστών σαρώθηκε για να εξασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή ανάλυση. Το υλικό στη συνέχεια εξετάστηκε καρέ – καρέ για να αφαιρεθεί οποιαδήποτε βρωμιά, ζημιά ή σημάδι από ενώσεις και να βελτιωθεί η ευκρίνεια και η ποιότητα της εικόνας.

Για πρώτη φορά, η συναυλία θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις πλήρους οθόνης (full-screen) και ευρείας οθόνης (widescreen).

Η αναλογία διαστάσεων εικόνας στην έκδοση πλήρους οθόνης αντικατοπτρίζει πιο πιστά τον τρόπο που γυρίστηκε αρχικά η ταινία, ενώ η έκδοση ευρείας οθόνης είναι μία προσεκτικά περικομμένη εναλλακτική παρουσίαση σε αναλογία διαστάσεων 16:9.

Επιπλέον, η έκδοση 4K Ultra High Definition διαθέτει επίσης επιλογές δυναμικού εύρους SDR/HDR.

Εκτός από τη συναυλία του Μόντρεαλ, αυτό το πακέτο περιλαμβάνει τα πιο διάσημα 21 λεπτά στην ιστορία του rock ‘n' roll – την ηλεκτρισμένη εμφάνιση των Queen στο Live Aid το 1985, αναβαθμισμένη σε υψηλή ευκρίνεια για πρώτη φορά και σε νέα μίξη στερεοφωνικού, 5.1 και Dolby Atmos ήχου – μαζί με τους Freddie Mercury και Brian May που ερμηνεύουν το «Is This The World We Created…?» αργότερα εκείνο το βράδυ.

Το tracklist του «Queen Rock Montreal»

Queen Rock Montreal

1. Intro
2. We Will Rock You (fast)
3. Let Me Entertain You
4. Play The Game
5. Somebody To Love
6. Killer Queen
7. I'm In Love With My Car
8. Get Down Make Love
9. Save Me
10. Now I'm Here
11. Dragon Attack
12. Now I'm Here (reprise)
13. Love Of My Life
14. Under Pressure
15. Keep Yourself Alive
16. Drum & Timpani Solo
17. Guitar Solo
18. Crazy Little Thing Called Love
19. Jailhouse Rock
20. Bohemian Rhapsody
21. Tie Your Mother Down
22. Another One Bites The Dust
23. Sheer Heart Attack
24. We Will Rock You
25. We Are The Champions
26. God Save The Queen

Live Aid
1. Bohemian Rhapsody
2. Radio Ga Ga
3. Hammer To Fall
4. Crazy Little Thing Called Love
5. We Will Rock You
6. We Are The Champions
7. Is This The World We Created…?

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ