ΑρχικήNewsΠοιο είναι το πρώτο «καθοριστικό» heavy metal συγκρότημα; Ο Rob Halford απαντά...

Ποιο είναι το πρώτο «καθοριστικό» heavy metal συγκρότημα; Ο Rob Halford απαντά…

Ποια είναι η πρώτη “καθοριστική” μπάντα του heavy metal; Η γενική άποψη είναι ότι το είδος της μουσικής ξεκίνησε με τους , μια ιδέα που έχει αμφισβητηθεί από άλλους, όπως ο Zakk Wylde και ακόμη και το ίδιο μέλος των Sabbath, Tony Iommi. Σε μια συνέντευξη στο podcast WTF With Marc Maron, ο των έδωσε τη δική του απάντηση στο δημοφιλές ερώτημα.

Οι ρίζες του heavy metal έχουν συζητηθεί εκτενώς, με πολλά παραδείγματα «βαριάς» μουσικής που υπήρχε πριν από το ντεμπούτο των Black Sabbath το 1970, ενώ άλλοι που ακολούθησαν παίξανε μια μουσική πιο αναγνωρίσιμη ως το παραδοσιακό heavy metal που εξελίχθηκε τελικά.

Στο podcast, ο Maron ρωτάει τον Halford για τις αρχές του metal, όπου ο Halford απαντά λέγοντας: “Κάποιοι λένε ότι υπήρχε μια φοβερή μπάντα που ονομαζόταν Blue Cheer, το ‘Summertime Blues' ήταν ένα πραγματικά βαρύ τραγούδι”.

Κάποιοι πρότειναν ότι το όνομα heavy metal προήλθε από ένα τραγούδι των Steppenwolf, “heavy metal thunder” [από το ‘Born To Be Wild'],” συνεχίζει ο Halford, σημειώνοντας μία από τις πρώτες περιπτώσεις που οι λέξεις “heavy” και “metal” χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό αναφορικά με τη ροκ μουσική.

«Αλλά όσον αφορά τον ήχο, αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση. Χρησιμοποιώντας τους Sabbath ως κύριο παράδειγμα. Πάντα υποστήριζα ότι οι Sabbath ήταν ένα συγκρότημα heavy metal, αλλά ο φίλος μου ο Tony Iommi λέει πάντα, όχι, είμαστε ένα rock συγκρότημα, ένα Hard Rock συγκρότημα. Του έλεγα, όχι είσαστε heavy metal, αλλά συνέχιζε να το αρνείται» είπε ο Halford.

Αντί να αντιπαρατεθεί στον φίλο του, ο Halford δέχεται με χαρά την τιμή για τον εαυτό του και τους συνεργάτες του στους Judas Priest, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, Rocka Rolla, το 1974.

«Αφού δεν το θέλει λοιπόν, ο Iommi, θα πάρω αυτό το τρόπαιο για τους Judas Priest. Ότι ήταν το πρώτο, συγκρότημα Heavy Metal. Ξέρω ότι είναι σημαντική δήλωση. Ο Halford λέει ότι οι Priest ήταν το το πρώτο heavy metal συγκρότημα. Επιμένω στη δήλωση για πολλούς λόγους. Είναι ένας συγκεκριμένος ήχος, μια καλοφτιαγμένη τέχνη που προήλθε από τα μέλη αυτή της μπάντας που όλοι είχαν τον δικό τους ορισμό για το τι θα έπρεπε να είναι αυτός ο βαρύς ήχος, αυτή η βαριά εμπειρία».


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω.

Ο Rob Halford στο WTF με τον Marc Maron

Με πληροφορίες από το Loudwire

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ