ΑρχικήNewsPiranha: Μια ελληνική metal μπάντα με το άλμπουμ τους “Arise from the...

Piranha: Μια ελληνική metal μπάντα με το άλμπουμ τους “Arise from the Shadows”

Οι PIRANHA δημιουργήθηκαν το 1987 από τους Γιάννη (κιθάρα & φωνή) ,Κώστα (μπάσο) και ντράμερ τον Μιχάλη (από τους ), αυτό τους καθιστά από τους πρωτοπόρους της ελληνικής metal μουσικής . Μετά τα ντραμς τα ανέλαβε οριστικά ο Μπάμπης (από Fragile Vastness) και λίγο αργότερα εντάχθηκε και ο Ντένης (κιθάρα) από τους Acid Death.

Η μουσική που έπαιζε το συγκρότημα ήταν deathrash metal. Έκανε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα καθώς επίσης συμμετείχε και σε αρκετά μεγάλα φεστιβάλ. Το συγκρότημα κατά την 14χρόνη συμμετοχή του στην ελληνική metal σκηνή κατάφερε να κυκλοφορήσεις 3 δίσκους και να παίξει μαζί και με μεγάλα διεθνή ονόματα όπως DESTRUCTION και MALEVOLENT CREATION καθώς επίσης και με πολλές ελληνικές μεγάλες μπάντες όπως SEPTIC FLESH, ACID DEATH, NIGHTFALL,FLAMES, DEATH COURIER, SELEFICE κ.α.

Στα τέλη του 2001 ήρθε η διάλυση της μπάντας Το συγκρότημα υστέρα από 16 χρονιά απουσίας ξανά ενεργοποιήθηκε στα τέλη του 2017,αυτή την φορά με τον Αντρέα από τους ALBERT στα ντραμς, δουλεύοντας σε νέο υλικό και συμμετέχοντας σε αρκετές συναυλίες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπογράφουν 5ετή δισκογραφικό συμβόλαιο με την γνωστή γερμανική δισκογραφική εταιρία 7hard Records με αποτέλεσμα το καινούργιο τους cd που έχει τίτλο “Arise from the Shadows” έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο (worldwide release) από μέσα του 2020.

Piranha band - arise from the shadows

Band members: John: guitar/vocals, Kostas: bass, Dennis: guitars, Adreas : drums

BAND info:
www.facebook.com/piranhagreekmetalband/
https://www.instagram.com/piranhagreece/
https://www.youtube.com/channel/UC9jaODzEK7XNFjMwL-TogEg

Piranha

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ