ΑρχικήNewsΌταν οι Bon Jovi εμφανίστηκαν στη Σοβιετική Ένωση για να μην πάει...

Όταν οι Bon Jovi εμφανίστηκαν στη Σοβιετική Ένωση για να μην πάει φυλακή ο μάνατζέρ τους

Η απίστευτη ιστορία της εμφάνισης των στη Σοβιετική Ένωση.

Η εμφάνιση των Bon Jovi στο Φεστιβάλ Μουσικής και Ειρήνης της Μόσχας το 1989, στην τότε Σοβιετική Ένωση, παραμένει μία στιγμή τεράστιας ιστορικής σημασίας, αντιπροσωπευτική της αργής εξόδου του κόσμου από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σε εμφάνισή του στο podcast «Conan O'Brien Needs a Friend», ο Jon Bon Jovi θυμήθηκε πώς έγραψε ιστορία τραγουδώντας στη Μόσχα τον Αύγουστο του 1989, αρκετούς μήνες πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνού τον Νοέμβριο εκείνου του έτους.

Αλλά εκτός από τις αναμνήσεις του για τη σημασία της συμμετοχής του συγκροτήματός του στο Φεστιβάλ Μουσικής και Ειρήνης της Μόσχας, αποκάλυψε ότι οι Bon Jovi εμφανίστηκαν στη Μόσχα στο πλαίσιο για να μπορέσει ο μάνατζέρ τους τότε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, μετά από τη σύλληψή του με κατηγορίες για ναρκωτικά.

«Για να τον κρατήσω εκτός φυλακής, έπρεπε να πάω στη Σοβιετική Ένωση», είπε ο τραγουδιστής για τον πρώην μάνατζέρ του, Doc McGhee, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε κατηγορηθεί για «διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών» εκείνη την περίοδο.

«Ο πρώτος μου μάνατζερ είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Σας ορκίζομαι, τον κατηγόρησαν ότι διακίνησε μία απίστευτη ποσότητα τόνων μαριχουάνας στην Αμερική», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο Jon Bon Jovi, το συγκρότημά του εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Μουσικής και Ειρήνης της Μόσχας κατόπιν συμφωνίας για την ελάφρυνση της ποινής του Doc McGhee.

«Κατά κάποιον τρόπο, η συμφωνία του για ελάφρυνση ποινής ήταν να πάρουν το νεαρό, χαριτωμένο παιδί και να το ρίξουν στα λιοντάρια στον δικαστή και αυτός είπε: “Έχω μία ιδέα: Ας πάμε στη Σοβιετική Ένωση και ας προωθήσουμε την ειρήνη και την αρμονία και όλα τα σχετικά. Και σας παρακαλώ, αξιότιμε δικαστή, μην με βάλετε φυλακή”», περιέγραψε.

«Έτσι έπρεπε να πάω μες στο χιόνι στη Σοβιετική Ένωση και να πω: “Ερχόμαστε!”. Έκανε μία λίστα με μερικούς από τους καλλιτέχνες του και μερικούς από τους φίλους του και πήγαμε και παίξαμε. Ήταν μία τρελή ιστορία. Δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή», συνέχισε.

Ο Jon Bon Jovi τόνισε επίσης στον Conan O'Brien πόσο πρωτόγνωρο ήταν να παίζει στην πολιτικά φορτισμένη ΕΣΣΔ στα τέλη της δεκαετίας του '80.

«Πρέπει να θυμάστε ότι στη Σοβιετική Ένωση, αν σκεφτόσουν καν να βγάλεις δίσκο όπως τους ξέραμε, θα φυλακιζόσουν», σημείωσε.

«Υπήρχαν παιδιά που είχαν λίστες σε ένα πολύ μικρό κομμάτι χαρτί γιατί αν εμφανιζόταν η KGB εκείνη την ώρα, τις τσαλακώνανε και τις έτρωγαν», είπε.

Ο frontman των Bon Jovi αποκάλυψε επιπλέον ότι το Στάδιο Λουζνικί της Μόσχας είχε επιπλέον προσωπικό ασφαλείας στα παρασκήνια της εκδήλωσης επειδή οι υπεύθυνοι του χώρου περίμεναν να ξεσπάσουν «ταραχές» εάν οι θαυμαστές έβλεπαν το catering από το Hard Rock Cafe.

«Εν τω μεταξύ, παίζαμε σε αυτό το φεστιβάλ με αυτά τα άλλα συγκροτήματα και κανείς δεν έδινε δεκάρα για αυτό επειδή η ασφάλεια έκλαιγε πραγματικά όταν είδε αυτά τα είδη φαγητού», ανέφερε.

Το Φεστιβάλ Μουσικής και Ειρήνης της Μόσχας πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες, στις 12 και 13 Αυγούστου 1989, και περιλάμβανε συμμετοχές από συγκροτήματα της Σοβιετικής Ένωσης μαζί με συγκροτήματα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκτός από τους Bon Jovi, εμφανίστηκαν επίσης διάσημα ονόματα όπως οι , ο Osbourne και ο Jason Bonham των .

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Αμερικανό μάνατζερ συγκροτημάτων και Ρώσο μουσικό Stas Namin και τελικά συγκέντρωσε 100.000 θαυμαστές στο Στάδιο Λουζνικί της Μόσχας.

Το Φεστιβάλ Μουσικής και Ειρήνης της Μόσχας προβλήθηκε τηλεοπτικά σε 59 χώρες, συμπεριλαμβανόμενου του MTV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ