ΑρχικήΣυναυλίεςΟι Pentagram σε Αθήνα και Λευκωσία των Οκτώβριο (2024)

Οι Pentagram σε Αθήνα και Λευκωσία των Οκτώβριο (2024)

PENTAGRAM  “FAREWELL WORLD TOUR”

ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2024 – ΚΥΤΤΑΡΟ, ΑΘΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2024 – DOWNTOWN, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.


Εισιτήρια για Αθήνα διαθέσιμα ΕΔΩ.

Εισιτήρια για Λευκωσία διαθέσιμα ΕΔΩ.


Λίγες είναι οι μπάντες που επηρέασαν τόσο τον ευρύτερο βαρύ ήχο όπως οι Αμερικάνοι Pentagram. Ο ηγέτης Bobby Liebling μπορεί με μεγάλη άνεση να χαρακτηριστεί μία από τις πλέον εμβληματικές και επιδραστικές προσωπικότητες και το συγκρότημα μετράει πλέον πάνω από μισό αιώνα ζωής απ’όταν σχηματίστηκε το 1971. Το πρώτο τους ιερό για τους οπαδούς άλμπουμ, ο ομότιτλος δίσκος τους, δεν ήρθε πριν το 1985, μπόρεσαν όμως να μπουν κατευθείαν στις καρδιές των οπαδών και να αποτελέσουν μαζί με τους Saint Vitus και τους Trouble την Αγία Τριάδα του heavy/doom ήχου στην Αμερική, επιδρώντας όλοι τους σθεναρά στην γη της επαγγελίας με τον ανάλογο τρόπο που έκαναν οι Black Sabbath στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλη την Ευρώπη. Οι 9 δίσκοι που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς την πορεία τους στα χρόνια, είναι όμως όλοι τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, δίσκοι που είχαν λόγο ύπαρξης και έδειχναν σε όλους γιατί οι Pentagram ήταν σπουδαίο συγκρότημα και γιατί ο Bobby Liebling ήταν μεγάλος ερμηνευτής και από τους θεατρικότερους frontmen που πέρασαν ποτέ. Το τελευταίο τους άλμπουμ “Curious Volume” βγήκε το 2015 και έκτοτε έχει υπάρξει κενό, το οποίο φημολογείται πως θα γεμίσουν με νέο άλμπουμ!

pentagram

Οι οπαδοί τους ξέρουν πολύ καλά ότι οι Pentagram αιφνιδίως εμφανιζόντουσαν κι εξαφανιζόντουσαν, ανάλογα με τις ορέξεις του ηγέτη τους, συναυλιακά όμως ήταν πάντα παρόντες να κάνουν τη διαφορά, κάτι που έχει βιώσει και το Ελληνικό κοινό, το οποίο μάλιστα αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα του Bobby Liebling. Καθότι τα χρόνια περνάνε (ο αγαπητός μουσικός έκλεισε τα 70 του κι επίσημα τον Δεκέμβριο) και η περιοδεία ονομάζεται THE FAREWELL TOUR για κάποιον λόγο, έπρεπε να γίνει στάση και στα μέρη μας! Οπότε η Demons Gate Productions ύστερα κι από προσωπική επιθυμία του ίδιου του ηγέτη των Pentagram εξασφάλισε από μία και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο (σε συνεργασία με την NSM Production και Heart and Blade Tattoo) . Μία πρώτης τάξεως χρυσή ευκαιρία και για τους νεότερους οπαδούς να τους δούνε, καθώς η τελευταία τους επίσκεψη στη Ελλάδα ήταν το 2016.

Όσοι έχετε δει τους Pentagram ζωντανά ξέρετε πολύ καλά που θα βρίσκεστε τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ όσοι δεν τους έχετε δει, μη χάσετε την ενδεχομένως τελευταία σας ευκαιρία να αποδώσετε φόρο τιμής σε έναν από τους πρώτους εκπροσώπους του βαρύ ήχου, που με το συγκρότημα του αλλά και τη στάση του μέσα στα χρόνια, καθόρισε κατά πολύ τις εξελίξεις του μέσου heavy ήχου.

Kyttaro DownTown Pentagram


 

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ