ΑρχικήNewsΟι Guns N’ Roses αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, και καταγγελίες...

Οι Guns N’ Roses αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Η πρώην επίσημη φωτογράφος των Guns N’ Roses κατηγορεί το συγκρότημα και τον υπεύθυνο της διαχείρισής τους για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ τον Fernando Lebeis, τον μάνατζερ, για επανειλημμένες σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η Katarina Benzova, αυτό το είναι το όνομα της φωτογράφου, συνεργάστηκε με το συγκρότημα από το 2010 έως το 2022 για 364 συναυλίες.

Σχετικά με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η Benzova κατηγορεί τους Guns ότι «αναπαρήγαγαν, δημοσίευσαν, διένειμαν και πούλησαν σε τρίτους» μια σειρά φωτογραφιών για τις οποίες εκείνη είχε την άδεια και για τις οποίες η μπάντα δεν είχε πλέον άδεια χρήσης. Σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η φωτογράφος μίλησε για πολλές και ανεπιθύμητες προσεγγίσεις από τον Lebeis από τότε που ο μάνατζερ άρχισε να ακολουθεί τους Guns το 2016. Στην αγωγή, η Benzova κατηγορεί επίσης τον Lebeis για επιθετική και εχθρική συμπεριφορά μετά τα διάφορα όχι, αναφερόμενη σε «υποκοριστικά παρατσούκλια, απαίτηση ακατανόητων χειρισμών, υποτίμηση, εκφοβισμό» και το γεγονός ότι χαμήλωσε το μισθό της χωρίς να την ενημερώσει, εκτός από το να μην πληρώνει τα υποσχόμενα έξοδα. Η Benzova απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2022.

Η απάντηση των Guns ‘N’ Roses στην κατηγορία παραβίασης έγινε μέσω μιας ανακοίνωσης: «Η κυρία Benzova ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτογράφος στην περιοδεία των Guns το 2010. Εργάστηκε με τη μπάντα για 12 χρόνια και πληρώθηκε και χειρίστηκε εξαιρετικά. Μόνο μετά το τέλος της συνεργασίας της το 2022 προσπάθησε να ισχυριστεί την ιδιοκτησία των φωτογραφιών παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό της υποστήριζε πως ανήκαν στη μπάντα». Και πάλι: «Οι κατηγορίες είναι κατηγορηματικά και αμφιβόλου ακρίβειας ψευδείς. Αυτή η απάντηση της έρχεται μετά το ότι η μπάντα έχει καταφύγει νομικά εναντίον της κυρίας Benzova για την παραπλανητική δήλωση ιδιοκτησίας».

Ο Lebeis δεν έχει ακόμα απαντήσει στις κατηγορίες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ