ΑρχικήNewsΟ τραγουδιστής που ήταν τόσο καλός που εκνεύρισε τον James Hetfield των...

Ο τραγουδιστής που ήταν τόσο καλός που εκνεύρισε τον James Hetfield των Metallica

«Απλά συνεχίζει να με προκαλεί», παραδέχτηκε ο Hetfield των .

Ο Ronnie James ήταν τόσο καλός που εκνεύρισε τον James Hetfield των Metallica.

Ένα όνειρο κάθε τραγουδιστή είναι να ξεπεράσει αυτόν που τραγουδούσε πριν από αυτόν.

Είτε τραγουδάς hard rock είτε όπερα, υπάρχει πάντα μία μικρή δόση ανταγωνισμού κάθε φορά που κάποιος στέκεται μπροστά σε ένα μικρόφωνο, είτε για να κάνει σκόνη τους πάντες είτε για να τραβήξει την προσοχή των δικών του μουσικών ηρώων.

Παρόλο που ο James Hetfield δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι έχει την καλύτερη φωνή στον κόσμο, παραδέχτηκε ότι ήταν αρκετή για να τον εκνευρίσει η τέλεια προσέγγιση του Ronnie James Dio.

Ωστόσο, για τα πρώτα χρόνια της εξέλιξης των Metallica, ο James Hetfield δεν ήθελε καθόλου να είναι ο τραγουδιστής.

Ενώ οι πρώτες φωτογραφίες των Metallica τον έδειχναν σταθερά πίσω από το μικρόφωνο, πίστευε ότι θα ήταν πιο κατάλληλος για έναν ρόλο στο παρασκήνιο, παίζοντας τις κιθάρες που δίνουν τον ρυθμό και λειτουργώντας ως η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα.

Όταν οι Metallica δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν να πάρει μία θέση μπροστά στο μικρόφωνο, ο James Hetfield άνθισε σε έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του thrash.

Από το punk ντεμπούτο των Metallica με το «Kill ‘Em All» μέχρι την επίσκεψη σε καθηγητική φωνητικής για το «The Black Album», ο Hetfield θα μπορούσε να ελιχθεί με ευκολία ανάμεσα στη γλυκιά φωνή του και το χαρακτηριστικό γρύλισμά του, τραγουδώντας το «Nothing Else Matters» και το «Master of Puppets» χωρίς να χάσει καθόλου δύναμη.

Προτού καν ξεκινήσουν οι Metallica, ο Ronnie James Dio είχε αρχίσει να διδάσκει σεμινάρια για το πώς να τραγουδάς hard rock.

Ενώ πολλοί μπορεί να τον γνώριζαν ως αυτόν που πήρε τη θέση του Osbourne στους , ο Dio είχε ήδη αρχίσει να δουλεύει την έκταση της φωνής του στους του , γράφοντας τραγούδια με φανταστικά στοιχεία όπως τα «Man on the Silver Mountain» και «Stargazer».

Ακόμα κι αν ήταν πιο κοντά στο power metal παρά στο thrash, ο Ronnie James Dio ήταν ένα πολύ μεγάλο είδωλο για να μην του αποτίσουν φόρο τιμής οι Metallica μετά τον θάνατό του από καρκίνο του στομάχου σε ηλικία 67 ετών το 2010.

Δουλεύοντας μαζί με άλλους οπαδούς του θρυλικού τραγουδιστή, οι Metallica δημιούργησαν ένα medley από αγαπημένα τραγούδια του Dio με τίτλο «Ronnie Rising», το οποίο θα συμπεριλαμβανόταν σε ένα ειδικό άλμπουμ – αφιέρωμα και σε επιλεγμένα αντίτυπα του δίσκου τους «Hardwired To Self Destruct» που κυκλοφόρησε το 2016.

Καθώς το συγκρότημα έβλεπε τον έναν τραγουδιστή μετά τον άλλο να δουλεύει για το άλμπουμ – αφιέρωμα, ο James Hetfield άρχισε να δυσανασχετεί με την τεράστια γκάμα που είχε ο Ronnie James Dio.

«Όταν κάναμε το άλμπουμ – αφιέρωμα στον Ronnie Dio, κάναμε αυτό το medley από διάφορα τραγούδια του Dio. Μόλις συνειδητοποίησα πόσο απίστευτος ήταν αυτός ο τύπος, και με εκνεύρισε…», παραδέχτηκε ο frontman των Metallica μιλώντας στο MusicRadar.

«Ήταν απλά ένας φυσικός τραγουδιστής. Είχε μία γκάμα που είχε δύναμη σε όλη την έκτασή της. Και απλά συνεχίζει να με προκαλεί, το οποίο είναι υπέροχο», συνέχισε.

Από την άλλη πάλι, ο James Hetfield πάντα αντιμετώπιζε τη φωνή του πολύ διαφορετικά από τους περισσότερους metal τραγουδιστές.

Αντί να τη χρησιμοποιεί ως κύριο όργανο, σε πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος παίζει ουσιαστικά κρουστά με τη φωνή του, χρησιμοποιώντας λίγες νότες ή απλώς τραγουδώντας το riff για να αφηγηθεί τις σκληρές ιστορίες του για τον πόλεμο και το ανθρώπινο κακό.

Ο James Hetfield έχει ήδη αποδείξει την αξία του ως άρχοντας του metal, αλλά αν θέλει να δοκιμαστεί, μάλλον θα τραγουδήσει το «Holy Diver».


Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ