ΑρχικήNewsΟ Roger Waters είναι υπέρ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Roger Waters είναι υπέρ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αναφανδόν υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα τάσσεται ο σπουδαίος μουσικός. Τι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Kontra Channel και η σφοδρή επίθεση στον Σούνακ και τα κατάλοιπα της αποικιοκρατίας.

Είναι ένας από τους κορυφαίους εν ζωή μουσικούς, πολιτικά και κοινωνικά ενεργός και ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται.

Ο λόγος για τον , πάλαι ποτέ ηγέτη των Pink , ο οποίος σε μια συνέντευξή του στο Kontra Channel και τον Πάνο Χαρίτο, δίνει τη δική του θέση για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Fuck Elgin» αναφωνεί ο 80χρονος καλλιτέχνης και υπογραμμίζει «οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα, είναι μέρος του Παρθενώνα και προφανώς πρέπει να είναι πάνω στον Παρθενώνα».

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες σημειώνει ότι πρόκειται για τα κατάλοιπα της βρετανικής αποικιοκρατίας «και είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτό έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους».

Χρησιμοποίησε, εξάλλου, σκληρά λόγια για τον Ρίσι Σουνάκ λέγοντας «είναι μια μαριονέτα, είναι ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός».

«Πόσοι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύεις ότι πηγαίνουν να δουν τα μάρμαρα που έχουν κλαπεί από τους Έλληνες» λέει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο Roger Waters, μάλιστα, δηλώνει «θα πήγαινα εγώ, θα τα παρέδιδα και θα κάναμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, ο καθένας μας με ένα κομμάτι μαρμάρου.

Πόσο όμορφο θα ήταν; Θα έδινα και μια συναυλία στο ».

Δείτε το απόσπασμα, ενώ σήμερα στο Kontra θα παίξει ολόκληρη η συνέντευξη με τον Roger Waters να εκθέτει τις απόψεις του για το Παλαιστινιακό, την Ουκρανία και τους .

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ