ΑρχικήNewsΟ Kirk Hammett για τους Metallica: «Είναι μία μουσική σχέση αγάπης μεταξύ...

Ο Kirk Hammett για τους Metallica: «Είναι μία μουσική σχέση αγάπης μεταξύ των τεσσάρων μας»

Ο Kirk Hammett μίλησε για τις δυνάμεις που κρατούν ενωμένους τους και την αποστολή του συγκροτήματος.

Ο κιθαρίστας Kirk Hammett των Metallica μίλησε για τη μακροχρόνια επιτυχία και την ενότητα του εμβληματικού heavy metal συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μία νέα συνέντευξή του με το American Songwriter, το μυστικό πίσω από τη διαχρονική επιρροή των Metallica βρίσκεται στον βαθύ δεσμό μεταξύ των μελών του συγκροτήματος και τη δύναμη της μουσικής τους.

Ο Kirk Hammett περιέγραψε τη σχέση τους ως «μουσικό έρωτα», δηλώνοντας ότι δημιουργεί μία βαθιά αίσθηση συντροφικότητας μεταξύ τους.

«Δεν το έχω ξαναπεί ποτέ, αλλά νιώθω ότι είναι σωστό να το πω τώρα: Είναι ένας μουσικός έρωτας μεταξύ των τεσσάρων μας και της μουσικής που δημιουργούμε», ανέφερε.

«Βγάζει στην επιφάνεια την αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον. Είναι κάτι που μας ενώνει απίστευτα. Είναι πολύ δυνατό», συνέχισε.

Η πολιτιστική σημασία των Metallica

Αυτή η αμοιβαία αφοσίωση ξεπερνάει κατά πολύ τα προσωπικά συμφέροντα, φτάνοντας σε ύψη που κανένας τους δεν θα μπορούσε να επιτύχει ανεξάρτητα.

Ο Kirk Hammett τόνισε ότι οι Metallica έχουν ξεπεράσει τα συμβατικά μέτρα επιτυχίας, όπως το οικονομικό κέρδος ή η κοινωνική θέση.

«Ξεπερνάει εμάς τους ίδιους. Οι Metallica έχουν γίνει μεγαλύτεροι από ό,τι θα μπορέσουμε ποτέ να γίνουμε ως άτομα. Είναι τρελό», σχολίασε.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να το διατηρήσουμε, να συνεχίσουμε να το επιδιώκουμε, να το σεβαστούμε και απλά να προσπαθήσουμε να το καθοδηγήσουμε», είπε.

«Είναι κάτι μεγαλύτερο από εμάς τώρα. Αυτό είναι μία ευλογία, και ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να το χειριστείς. Δεν υπάρχουν οδηγίες ή κάτι τέτοιο. Άρα, απλά θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε επειδή αυτό που κάνουμε φαίνεται να λειτουργεί», πρόσθεσε.

Οι Metallica επικεντρώνονται στη δημιουργία ουσιαστικών εμπειριών για τους θαυμαστές και τους ενώνουν κάτω από τη σημαία του heavy metal. Το κίνητρό τους δεν αφήνει χώρο για τις συνηθισμένες αντιπαραθέσεις που έχουν αποτελέσει την αιτία για τη διάλυση πολλών ροκ συγκροτημάτων.

Αντιθέτως, αποσκοπούν στη θετική συμβολή στην κοινωνία μέσα από την τέχνη τους. Αναπτύσσοντας μία συλλογική ταυτότητα με επίκεντρο την ενδυνάμωση και την έμπνευση, οι Metallica δείχνουν πώς η μουσική μπορεί να ανυψώσει την ανθρωπότητα.

«Το συγκρότημα φαίνεται να μεγαλώνει συνέχεια. Υποθέτω ότι αυτό είναι καλό. Θα συνεχίσουμε απλά να κάνουμε το θετικό, το οποίο είναι να δημιουργούμε μουσική που ενώνει τους ανθρώπους και τους βοηθά», δήλωσε ο Kirk Hammett.

«Αυτό φαίνεται να είναι ο σκοπός του συγκροτήματος, και θα συνεχίσουμε να τον υπηρετούμε. Γιατί έχει ξεπεράσει τόσα άλλα πράγματα. Είναι κάτι πέρα από την κοινωνική καταξίωση, πέρα από τα οικονομικά, πέρα από τον μικροπρεπή ανταγωνισμό», σημείωσε.

«Είναι κουλτούρα στην πιο υψηλή της μορφή, με την έννοια ότι βοηθά και εμπνέει τους ανθρώπους, τους βοηθά να περάσουν την ημέρα τους», συνέχισε.

«Η μουσική είναι απαραίτητη στη ζωή»

Επιπλέον, ο Kirk Hammett πιστεύει ότι η μουσική είναι απαραίτητη για την ύπαρξή μας.

Πέρα από απλή διασκέδαση, η μουσική λειτουργεί ως ζωτικής σημασίας πηγή δύναμης και παρηγοριάς για αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των μελών των Metallica.

«(Το συγκρότημα) συνεχίζει να το κάνει αυτό, και δεν υπάρχει πραγματικό τέλος. Δεν είναι ότι κάποιος μπορεί να ξυπνήσει και να πει: “Αυτό είναι το τέλος των Metallica”», ανέφερε.

«Όχι. Είναι σαν να λες ότι αυτό είναι το τέλος της μουσικής. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Η μουσική είναι απλά ένα από αυτά τα πράγματα που είναι απαραίτητα στη ζωή, και ευχαριστούμε τον Θεό που την έχουμε», συνέχισε.

Παρά το γεγονός ότι οι Metallica έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα επιρροής, ο Kirk Hammett αναγνωρίζει ότι η διατήρηση μίας τέτοιας αίγλης συνοδεύεται από προκλήσεις. Άλλωστε, με τη μεγάλη δύναμη έρχεται και η τεράστια ευθύνη.

Ωστόσο, αντί να υποκύψουν στην πίεση, οι Metallica παραμένουν πιστοί στις ρίζες τους, χωρίς όμως να σταματούν να εξελίσσονται. Καταλαβαίνουν ότι η εξέλιξη είναι απαραίτητη για την επιβίωση, ειδικά στο πεδίο της rock μουσικής.

Αγκαλιάζοντας την αλλαγή ενώ τιμούν την παράδοση, οι Metallica διασφαλίζουν ότι η κληρονομιά τους θα ζει χωρίς να συμβιβάζονται όσον αφορά την καλλιτεχνική ακεραιότητά τους.

Και όσο παραμένουν αφοσιωμένοι στην αποστολή τους, είναι σίγουροι ότι οι Metallica θα συνεχίσουν δυναμώνουν τη φωτιά που καίει έντονα στις καρδιές των εκατομμυρίων θαυμαστών τους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ