ΑρχικήNewsΟ David Gilmour ανακοίνωσε το νέο του άλμπουμ “Luck And Strange”

Ο David Gilmour ανακοίνωσε το νέο του άλμπουμ “Luck And Strange”

Ο  ανακοίνωσε το πρώτο του άλμπουμ από ακυκλοφόρητο υλικό μετά από εννέα χρόνια. Ονομάζεται “Luck and Strange” και θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ηχογραφημένο σε πέντε μήνες μεταξύ Brighton και Λονδίνου, παράγεται από τον Charlie Andrew (Alt-J). “Προσκαλέσαμε τον Charlie”, λέει ο Gilmour σε μια δήλωση, “και του παίξαμε μερικά demo. Άρχισε να λέει πράγματα όπως ‘γιατί πρέπει να υπάρχει ένα κιθαριστικό σόλο;' ή ‘πρέπει όλα να σβήνουν; Δεν μπορούν απλά να τελειώνουν;'. Έχει ένα υπέροχο πράγμα: δεν γνωρίζει, και συνεπώς δεν σέβεται, το παρελθόν μου. Είναι πολύ άμεσος και δεν επιτρέπει να τον εκφοβίζουν, και αυτό μου αρέσει πολύ. Είναι ένα πάρα πολύ θετικό πράγμα, το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να έχω γύρω μου ανθρώπους που με σέβονται υπερβολικά.”

Ανάμεσα στους μουσικούς βρίσκονται οι Guy Pratt και Tom Herbert στο μπάσο, οι Adam Betts, Steve Gadd και Steve DiStanislao στα τύμπανα, οι Rob Gentry και Roger Eno στα πλήκτρα. Οι διατάξεις για χορωδία και έγχορδα είναι από τον Will Gardner.

Η κόρη του κιθαρίστα, Romany Gilmour, συμμετέχει επίσης στα φωνητικά και στα κεντρικά φωνητικά στη διασκευή του “Between Two Points” από τους Montgolfier Brothers. Τα άλλα οκτώ κομμάτια είναι πρωτότυπα. Στο κομμάτι με τον τίτλο, ο αείμνηστος Richard Wright συμμετέχει σε μια ηχογράφηση του 2007.

Οι στίχοι, γραμμένοι από τη σύζυγο του κιθαρίστα και συγγραφέα Polly Samson, είναι “γραμμένοι από την οπτική γωνία κάποιου σε γηραιά ηλικία, με τη θνητότητα να είναι η σταθερή”, ένα θέμα, προσθέτει ο σύζυγός της, που μίλησαν πολύ κατά τη διάρκεια και μετά το lockdown. Οι στίχοι του τελευταίου κομματιού, “Scattered”, συνέβαλε ο γιος τους, Charlie Gilmour. Οι λέξεις του εμπνεύστηκαν τον Anton Corbijn για τη φωτογραφία του εξωφύλλου. Το πρώτο single, “The Piper's Call”, θα κυκλοφορήσει αύριο, με το βίντεο να ακολουθεί την Παρασκευή.

Το εξώφυλλο και η λίστα τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους κομματιών όπως το “, I Have Ghosts”:

luck and strange

Black Cat (Gilmour)
Luck and Strange (Gilmour-Samson)
The Piper's Call (Gilmour-Samson)
A Single Spark (Gilmour-Samson)
Vita Brevis (Gilmour)
Between Two Points (Tranmer-Quigley)
Dark and Velvet Nights (Gilmour-Samson)
Sings (Gilmour-Samson)
Scattered (D. Gilmour-Samson-C. Gilmour)

Bonus tracks:

Yes, I Have Ghosts (Gilmour-Samson)
Luck and Strange (Original Barn Jam) (Gilmour-Samson)
A Single Spark (Orchestral) (Gilmour-Samson)
Scattered (Orchestral) (D. Gilmour-Samson-C. Gilmour)

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ