ΑρχικήNewsΟ Bruce Dickinson αποκαλύπτει ποιος είναι ο ιθύνων νούς πίσω από τους...

Ο Bruce Dickinson αποκαλύπτει ποιος είναι ο ιθύνων νούς πίσω από τους Iron Maiden

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Metal Hammer, Bruce Dickinson από τους Iron Maiden περιγράφει λεπτομερώς τη μοναδική εμπειρία που είχε συνεργαζόμενος με τον Roy Z, τον μακροχρόνιο κιθαρίστα και παραγωγό τους. Αυτή η συνεργασία συγκρίνεται με τη διαφορετική δυναμική που υπάρχει όταν συνεργάζεται με τον Steve Harris και τα υπόλοιπα μέλη των Iron Maiden. Ο Dickinson επισημαίνει τη διαφορά στην προσέγγιση της δημιουργίας μουσικής, λέγοντας:

«Δεν είναι ότι τα άλμπουμ των Maiden δεν είναι διασκεδαστικά, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε σαν παιδιά. Ο Steve είναι πολύ συγκεκριμένος για τα πράγματα: τα πράγματα πρέπει να γίνονται με αυτόν τον τρόπο. Είναι ο τρόπος που δουλεύαμε πάντα και προφανώς λειτούργησε πολύ καλά. Από την άλλη πλευρά, η συνεργασία μου με τον Roy Z είναι πιο ελεύθερη, σαν να είμαστε παιδιά που παίζουν ανέμελα, εξερευνώντας νέες ιδέες με φαντασία και δημιουργικότητα.»

Αναφορικά με την ιστορία της μπάντας, το πρώτο άλμπουμ των Iron Maiden κυκλοφόρησε στις 14 Απριλίου 1980 στο Ηνωμένο Βασίλειο από την EMI και λίγους μήνες αργότερα στη Βόρεια Αμερική. Αρχικά διανεμήθηκε από την Harvest/Capitol Records στη Βόρεια Αμερική και αργότερα από την Sanctuary Records/Columbia Records στις ΗΠΑ. Παρά την πρόθεση για άλλον παραγωγό, τελικά το άλμπουμ απέκτησε έναν πιο punk ήχο, κάτι που δεν άρεσε στον Harris και στον Dickinson. Ο Dickinson αναφέρει:

«Ο Steve Harris ήθελε ο παραγωγός των Killers Martin Birch να κάνει τον πρώτο δίσκο, αλλά δεν μίλησαν μαζί του γιατί δεν πίστευαν ότι θα τον ενδιέφερε. Ο Steve πάντα μετάνιωνε για την παραγωγή του πρώτου άλμπουμ. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι Iron Maiden ήταν πανκ γιατί το πρώτο άλμπουμ ακούγεται σαν σκατά. Δεν θα έπρεπε ποτέ να ακουγόμαστε σαν πανκ συγκρότημα. Ο Steve μισούσε το πανκ.»

Τέλος, σε άλλη συνέντευξη, ο Dickinson αποκάλυψε ότι το αγαπημένο του άλμπουμ είναι το “The Number Of The Beast”, λόγω της αυθεντικότητας και του χαρακτηριστικού ήχου της μπάντας που αντιπροσωπεύει.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ