ΑρχικήNewsNoel Gallagher: «Το Glastonbury έχει γίνει woke»

Noel Gallagher: «Το Glastonbury έχει γίνει woke»

Ο διαφωνεί με τα κηρύγματα των καλλιτεχνών από τη σκηνή του Glastonbury.

Ο Noel Gallagher δήλωσε ότι το Glastonbury του 2024 έγινε «λίγο woke» για τα γούστα του.

Ο 57χρονος καλλιτέχνης, ο οποίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Worthy Farm του Glastonbury με τους το 1994, διευκρίνισε ότι παρά τα διάφορα παράπονά του, το φεστιβάλ ήταν «μάλλον το καλύτερο πράγμα στη Βρετανία εκτός από την Premier League».

«Μην με παρεξηγείτε, λατρεύω το Glastonbury», είπε στην εφημερίδα The Sun μετά το τέλος του φεστιβάλ.

«Απλά, γίνεται λίγο woke τώρα αυτό το μέρος και λίγο κηρύγματα και λίγο επίδειξη αρετής», συνέχισε.

«Δε μου αρέσει στη μουσική, μικροί ηλίθιοι να κουνάνε σημαίες και να κάνουν πολιτικές δηλώσεις και συγκροτήματα να ανεβαίνουν στη σκηνή και να λένε: “Έι παιδιά, δεν είναι τρομερός ο πόλεμος, έτσι; Ας τον αποδοκιμάσουμε όλοι. Γ**** τους Συντηρητικούς φίλε” και όλα αυτά», εξήγησε.

«Παίξτε τα τραγούδια σας και φύγετε.», πρόσθεσε ο Noel Gallagher.

Το Glastonbury έχει μια μακρά ιστορία πολιτικών στιγμών, η οποία κορυφώθηκε φέτος καθώς το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και εν μέσω των συνεχιζόμενων φρικαλεοτήτων στη Γάζα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν πολιτικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια των εμφάνισεών τους ήταν η PJ Harvey, ο Damon Albarn, οι και ο Kneecap, τον οποίο ο Noel Gallagher παρακολούθησε και αργότερα δήλωσε ότι «δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο ευχάριστο ήταν».

Η PJ Harvey ανέβασε στη σκηνή την performer Marina Abramović, η οποία είπε στο κοινό: «Ο κόσμος είναι σε μια πραγματικά χάλια κατάσταση… Υπάρχει πόλεμος, υπάρχει πείνα, υπάρχουν διαδηλώσεις, υπάρχουν φονικά, υπάρχει βία.»

«Αλλά τι συμβαίνει αν δούμε τη μεγάλη εικόνα; Η βία φέρνει περισσότερη βία. Οι φόνοι φέρνουν περισσότερους φόνους. Ο θυμός φέρνει περισσότερο θυμό. Οι διαδηλώσεις φέρνουν περισσότερες διαδηλώσεις», συνέχισε.

Ο Damon Albarn, τον οποίο υποδέχθηκαν στη σκηνή οι Bombay Bicycle Club, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να μιλήσει για «τρία πράγματα» στο κοινό του Glastonbury 2024.

«Είστε υπέρ της Παλαιστίνης;», ρώτησε, ανάμεσα σε επευφημίες. «Νιώθετε ότι είναι ένας άδικος πόλεμος;», συνέχισε.

Επίσης, ο τραγουδιστής των αναφέρθηκε στις βρετανικές εκλογές, τονίζοντας «τη σπουδαιότητα της ψήφου» πριν πει: «Ίσως είναι ώρα να σταματήσουμε να βάζουμε ογδοντάρηδες να ελέγχουν όλο τον κόσμο.»

Η εμφάνιση των IDLES περιλάμβανε μια αρκετά πολυσυζητημένη διαμαρτυρία με τη βοήθεια του Banksy με μια φουακωτή βάρκα μεταναστών, η οποία στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε ως «αποκρουστική και απαράδεκτη» από την Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει διχόνοια, αλλά η σχεδιασμένη από τον Banksy φουσκωτή βάρκα, γεμάτη με ομοιώματα που αντιπροσώπευαν μετανάστες, αποδείχθηκε μια δυνατή στιγμή κατά την αποκαλυπτική headliner εμφάνιση των IDLES στο Other Stage.

Η άποψη του Noel Gallagher είναι ότι αυτοί οι καλλιτέχνες θα έπρεπε να «σταματήσουν να γκρινιάζουν για αυτό» και απλά να δωρίσουν τα δικά τους χρήματα.

«Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει στον κόσμο, έχετε ένα τηλέφωνο στην τσέπη σας που σας το λέει ούτως ή άλλως. Ποιο είναι το νόημα της επίδειξης αρετής;», είπε.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ