ΑρχικήNewsMetallica: Έπεσαν θύμα hacking από απατεώνες κρυπτονομισμάτων

Metallica: Έπεσαν θύμα hacking από απατεώνες κρυπτονομισμάτων

«Enter Scam-man» – Πώς οι hackers έπαιξαν με τους και τους θαυμαστές τους

Ο λογαριασμός των Metallica στο X (πρώην Twitter) φαίνεται πως παραβιάστηκε από απατεώνες που προωθούσαν ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «METAL».

Η πρώτη ανάρτηση για την προώθηση του token που βασίζεται στο blockchain Solana εμφανίστηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στον λογαριασμό του συγκροτήματος.

Οι απατεώνες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν την ανακοίνωση να φαίνεται επίσημη, όπως φαίνεται σε στιγμιότυπα των αναρτήσεων που έχουν αφαιρεθεί πλέον.

«Ετοιμαστείτε για την κατάληψη», έγραφε η πρώτη ανάρτηση.

«Επενδύστε στο $METAL, ένα δυναμικό νέο token στο blockchain Solana, που είναι έτοιμο να αλλάξει τον τρόπο που ζείτε τις εκδηλώσεις και τις αγορές online. Σε συνεργασία με την @Ticketmaster», ανέφερε.

Οι απατεώνες έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι συνεργάζονται με την Ticketmaster και την εταιρεία fintech Moonpay, δημοσιεύοντας ακόμη και επαγγελματικά γραφικά με τα λογότυπα των δύο εταιρειών σε μετέπειτα αναρτήσεις του.

Ο πρόεδρος της MoonPay, Keith Grossman, έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε ανάμειξη στο X/Twitter, γράφοντας: «Η MoonPay ΔΕΝ υποστηρίζει το METAL.»

Ο παραβιασμένος λογαριασμός των Metallica δημοσίευσε στη συνέχεια περισσότερα λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούσαν να εξαργυρώσουν τα token METAL.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι οι χρήστες μπορούσαν να αποκτήσουν εισιτήρια σε συναυλίες και αποκλειστικά merchandise, όπως μία κονσόλα παιχνιδιών Xbox Series X με τις υπογραφές των μελών των Metallica – και πάλι με ένα επαγγελματικό εικαστικό με ένα πραγματικό Xbox με υπογραφές.

Οι αναρτήσεις έχουν διαγραφεί και οι Metallica έχουν αποκτήσει ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό της.

Ενώ το συγκρότημα δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα, αναδημοσίευσε το tweet του Keith Grossman της Moonpay.

Παρόλα αυτά, η σύντομη απάτη κατάφερε να ανεβάσει την αξία του token METAL σε υψηλό των 3,37 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου 20 λεπτά μετά την κυκλοφορία του, σύμφωνα με τα δεδομένα του Dexscreener.

Τρεις ώρες αργότερα, η αξία του METAL είχε πέσει στα 90.000 δολάρια.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι άλλα metal συγκροτήματα έχουν κυκλοφορήσει τα δικά τους κρυπτονομίσματα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι θαυμαστές έπεσαν θύματα της απάτης.

Οι παρουσίασαν το δικό τους κρυπτονόμισμα $MEGA Coin πριν από μερικά χρόνια, όπως και οι θρύλοι του metal Randy Blythe και Dez Fafara.

χ

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ