ΑρχικήNewsΜε κατεδάφιση κινδυνεύει η γέφυρα που τον ενέπνευσε τον Kurt Cobain...

Με κατεδάφιση κινδυνεύει η γέφυρα που τον ενέπνευσε τον Kurt Cobain να γράψει ένα κλασικό τραγούδι των Nirvana

Η γέφυρα έχει μετατραπεί σε ένα μνημείο για τον των .

Το 1991, οι Nirvana έκλεισαν το άλμπουμ – ορόσημο «Nevermind» με ένα τραγούδι με τίτλο «Something In The Way», στο οποίο ο Kurt Cobain φανταζόταν πώς θα ήταν η ζωή του αν ζούσε κάτω από τη γέφυρα Young Street Bridge στη γενέτειρά του, το Aberdeen της Ουάσινγκτον.

Τώρα, αυτή η ιστορική γέφυρα κινδυνεύει με κατεδάφιση λόγω παλαιότητας

Η γέφυρα, που συνδέει το Βόρειο Aberdeen με το κέντρο της πόλης, κατασκευάστηκε το 1956 και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους στίχους του κλασικού τραγουδιού των Nirvana, ξεκινώντας με τις λέξεις: «Κάτω από τη γέφυρα / ο μουσαμάς έχει διαρροή…»

Στα 30 χρόνια από το θάνατό του Kurt Cobain, η γέφυρα έχει μετατραπεί σε ένα είδος μνημείου για τον τραγουδιστή των Nirvana, με τους τοίχους της σήμερα να είναι καλυμμένοι από μηνύματα και γκράφιτι εμπνευσμένα από το θρυλικό grunge συγκρότημα.

Όμως, όπως εξηγεί μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από την πόλη του Aberdeen, σύμφωνα με το Guerrilla Candy, η γέφυρα υποφέρει από τις συνέπειες «των ετών και της επιδείνωσης της κατάστασής της».

Τώρα, με μία ομοσπονδιακή επιχορήγηση ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων, η πόλη ελπίζει να αναζωογονήσει τη γέφυρα και να «τιμήσει τη σημασία του Kurt Cobain», αν και η αρχική δομή μπορεί να κατεδαφιστεί.

Το Aberdeen έχει τρεις προτάσεις σχετικά με το μέλλον της γέφυρας.

Η πρώτη είναι η αποκατάσταση και αναζωογόνηση της γέφυρας («χωρίς καινούργια γέφυρα»). Το δεύτερο σενάριο είναι να διατηρηθούν τμήματα της γέφυρας, αλλά να αντικατασταθούν άλλα τμήματα, ενώ η τρίτη επιλογή είναι η ολική αντικατάστασή της.

Θα πραγματοποιηθούν δημόσιες συναντήσεις για να συζητηθούν οι διαφορετικές προτάσεις και το τελικό σχέδιο θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ωστόσο, η πόλη διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάτι που «θα τιμά τη σημασία του Kurt Cobain».

Μιλώντας για το «Something In The Way», ο Kurt Cobain είχε εξηγήσει κάποτε ότι το τραγούδι «πώς θα ήταν αν ζούσα κάτω από τη γέφυρα και πέθαινα από AIDS, αν ήμουν άρρωστος και δεν μπορούσα να κινηθώ και ήμουν τελείως άστεγος».

«Αυτή ήταν λίγο η φαντασία πίσω από το τραγούδι», είχε πει.

Πέρυσι, ο Nick Oliveri, πρώην μπασίστας των , ισχυρίστηκε ότι το τραγούδι το είχε συνυπογράψει ο εκλιπών τραγουδιστής των Screaming Trees, Mark Lanegan.

Δείτε φωτογραφίες της γέφυρας του Aberdeen που ενέπνευσε τον Kurt Cobain εδώ.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ