ΑρχικήΣυναυλίεςΚοινή εμφάνιση των Scanner και Fortress Under Siege με περιοδεία σε ελληνικές...

Κοινή εμφάνιση των Scanner και Fortress Under Siege με περιοδεία σε ελληνικές πόλεις

Οι Γερμανοί πρωτοπόροι του speed power metal SCANNER και οι Έλληνες power prog metallers FORTRESS UNDER SIEGE στα πλαίσια της κοινής τους Ευρωπαϊκής περιοδείας Cosmic Envy European Tour 2024, για την προώθηση των νέων τους δίσκων “The Cosmic Race” και “Envy”, οι οποίοι κυκλοφόρησαν από την ROAR Rock Of Angels Records, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν το πρώτο σκέλος της περιοδείας η οποία θα επισκεφτεί την Ελλάδα και τη Βουλγαρία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι πρώτες επιβεβαιωμένες ημερομηνίες έχουν ως ακολούθως:

Σάββατο, 01/06/2024, Μουσική Λέσχη Πάτρας, Πάτρα

Κυριακή, 02/06/2024, Κύτταρο, Αθήνα

Τρίτη, 04/06/2024, Skyland, Λάρισα

Τετάρτη, 05/06/2024, Brickwall Pub, Καβάλα

Πέμπτη, 06/06/2024, Live and Loud, Σόφια

Παρασκευή, 07/06/2024, Eightball, Θεσσλονίκη

Σάββατο, 08/06/2024, Metal Union Club, Αγρίνιο

Περισσότερες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα ενώ θα ακολουθήσουν και πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια.

Μερικά λόγια σχετικά με τα δυο συγκροτήματα:

SCANNER

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από 9 χρόνια, με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές τους, οι SCANNER εξελίχθηκαν από το συγκρότημα LIONS BREED (άλμπουμ “DAMN THE NIGHT”, Earthshaker Label/Mausoleum Records) το 1986. Η σύνθεση τους εκείνη την εποχή αποτελούνταν από τους Michael Knoblich (φωνητικά), Tom S. Sopha (κιθάρα), Axel A.J. Julius (κιθάρα), Martin Bork (μπάσο) και Wolfgang Kolorz (ντραμς).

Τα concept albums των SCANNER βασίζονται σε μια συναρπαστική ιστορία επιστημονικής φαντασίας με κεντρικό ήρωα την ομώνυμη φανταστική φιγούρα. Ο Axel A.J. Julius, που μελετούσε αστρονομία εκείνη την εποχή, και ο Michael Knoblich, ένας παθιασμένος κατασκευαστής μοντέλων, ήταν μεγάλοι θαυμαστές των ιστοριών επιστημονικής φαντασίας όταν δημιούργησαν τη φιγούρα του SCANNER το 1987.

Αυτός ο χαρακτήρας επρόκειτο να απεικονίσει τον κύριο στόχο του συγκροτήματος: Επιστημονική φαντασία, καταπολέμηση του πολέμου και της πολεμοκαπηλίας, των πολιτικών δομών ενόψει των σημερινών προβλημάτων της αναπτυξιακής και ειρηνευτικής πολιτικής, και της ιστορικής, ανθρώπινης ανάπτυξης μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Το 1988 οι SCANNER υπέγραψαν συμβόλαιο με την Noise Records, κυκλοφορώντας το ντεμπούτο τους άλμπουμ “HYPERTRACE”, με παραγωγό τον τραγουδιστή των ELOYFrank Bornemann. Εκείνη την εποχή, η φωνή του frontman Michael (M.A.J.O.R.) Knoblich ήταν σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές του power metal. Τα δεύτερα φωνητικά είχε αναλάβει ο Ralph Scheepers των PRIMAL FEAR. Το ντεμπούτο άλμπουμ των SCANNER το 1988 “HYPERTRACE” έχει αποκτήσει cult status με την πάροδο των ετών.

Το 1989 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος των SCANNER “TERMINAL EARTH” (Noise Records), με φωνητικά από τον S.L. Coe, πρώην μέλος των ANGEL DUST. Μετά την αποχώρηση του Coe από το συγκρότημα το 1993, ο αρχηγός του συγκροτήματος Axel A.J. Julius δημιούργησε μια νέα σύνθεση. Στη συνέχεια, οι SCANNER κυκλοφόρησαν την τρίτη τους προσπάθεια “MENTAL RESERVATION” το 1995 μέσω της Massacre Records για την Ευρώπη και της JVC Victor Entertainment για την Ιαπωνία αντίστοιχα. Στα φωνητικά ήταν ο Haridon Lee, με τον John A.B.C. Smith στο μπάσο και τον D.D. Bucco να παίρνει τη θέση πίσω από τα τύμπανα. Λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου, ο Marc Simon αντικατέστησε τον Smith, στο μπάσο.

Το “BALL OF THE DAMNED”, ο τέταρτος δίσκος των SCANNER, ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα, το 1996. Αν και συνήθως ασχολούνταν με αποκλειστικά πρωτότυπο υλικό, το συγκρότημα αποφάσισε να κάνει μια διασκευή του κλασικού “INNUENDO” των QUEEN – η πρώτη και μοναδική διασκευή στην ιστορία του συγκροτήματος. Ο Ralph Scheepers έκανε άλλη μια guest εμφάνιση στα φωνητικά στο “PUPPET ON A STRING”. Το συγκρότημα ξεκίνησε μια headline περιοδεία στην Ευρώπη για να προωθήσει το νέο δίσκο, παίζοντας στη συνέχεια συναυλίες με τους FATES WARNING και OMEN.

Το καλοκαίρι του 1997 οι SCANNER συνέχισαν με μια εμφάνιση στο Wacken Open Air. Το “SCANTROPOLIS”, ο πέμπτος δίσκος των SCANNER, κυκλοφόρησε το 2002 από την Massacre Records. Η σύνθεση του συγκροτήματος εκείνη την εποχή αποτελούνταν από την τραγουδίστρια Lisa Croft, τους κιθαρίστες Axel A.J. Julius και Thilo Zaun, τον Marc Simon στο μπάσο, τον Johannes Brunn στα πλήκτρα και τον Jan Zimmer (LUXUSLÄRM) στα τύμπανα. Άλλη μια πρωτιά στην καριέρα των SCANNER, το συγκρότημα μελοποίησε το “ENGEL BRECHTS” του Γερμανού ποιητή Bertolt Brecht. Αυτή θα ήταν η μόνη εξαίρεση στους κατά τα άλλα αποκλειστικά αγγλικούς στίχους τους. Το “SCANTROPOLIS” είναι ένας αρκετά ασυνήθιστος δίσκος για τους SCANNER. Ωστόσο, υπάρχουν οπαδοί που επιμένουν ότι είναι η καλύτερη προσπάθεια της μπάντας από όλες. Ο αρχηγός της μπάντας και κιθαρίστας Axel A.J. Julius θυμάται το “SCANTROPOLIS” ως ένα μοναδικό πείραμα. Πρόσφατα ανέφερε σε αρκετές συνεντεύξεις του ότι τα σημερινά μέλη του SCANNER έχουν ελάχιστη σχέση με το “SCANTROPOLIS” και το (ακυκλοφόρητο) υλικό εκείνης της εποχής.

Οι SCANNER επέστρεψαν στις ρίζες τους … και το 2015 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το έκτο στούντιο άλμπουμ του μέσω της Massacre Records, με τον τραγουδιστή Ευθύμιο Ιωαννίδη, ο οποίος έχει αναλάβει τα φωνητικά από το 2002. Το “THE JUDGEMENT” συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το “HYPERTRACE”. Μερικοί κριτικοί έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν το “THE JUDGEMENT” την ισχυρότερη κυκλοφορία από το συγκρότημα. Το 2017, με το “THE GALACTOS TAPES” Best of SCANNER γιορτάζεται η 30η επέτειος του συγκροτήματος.

Γρήγορα προς τα εμπρός στο 2022, το συγκρότημα υπέγραψε συμφωνία για πολλά άλμπουμ με τους ROAR! Rock Of Angels Records με το πρώτο από αυτά “THE COSMIC RACE” να κυκλοφορεί στις 12 Ιανουαρίου, 2024!

Order Here: Scanner The Cosmic Race – Roar.gr

SCANNER:

Efthimios Iannidis: Vocals

Axel A.J. Julius: Guitars (founder member of SCANNER)

Jorn Bettentrup: Bass

Sascha Kurpanek: Drums

Dominik Roth: Guitars


FORTRESS UNDER SIEGE

Έχοντας σχηματιστεί στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 οι FORTESS UNDER SIEGE παίζουν power progressive metal συνδυάζοντας παραδοσιακό heavy metal με τεχνικό και μελωδικό power metal. Έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους mini CD to 1996 είναι από τα πρώτα ελληνικά σχήματα που έπαιξαν progressive power metal. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει τρία ακόμα ολοκληρωμένα άλμπουμ “The Mortal Flesh of Love” (2011), “Phoenix Rising” (2014), “Atlantis” (2020).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι FORTRESS UNDER SIEGE κατάφεραν να μετατρέψουν το πρόβλημα σε ευκαιρία, συνέχισαν να προβάρουν νέο υλικό με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2021 να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ “Envy” στα Devasoundz Studios με παραγωγό τον Fotis Benardo. Έχοντας το νέο δίσκο στο οπλοστάσιο τους κατάφεραν στα τέλη του 202 να έρθουν σε συμφωνία με την ROAR! Rock of Angels Records, μία συμφωνία που αφορά στους τρεις επόμενους δίσκους του συγκροτήματος και διασφαλίζει την συνέχεια τους συγκροτήματος για τα επόμενα χρόνια. Το νέο άλμπουμ “Envy” είναι το πιο δυνατό άλμπουμ των FORTRESS UNDER SIEGE μέχρι σήμερα, προσφέροντας μοντέρνο power metal χωρίς όμως να χάνεται η σύνδεση με το ηχητικό τους παρελθόν. Το στιχουργικό πλαίσιο είναι ποικίλο καλύπτοντας ιστορικά, μυθολογικά, κοινωνικά μέχρι και θέματα επιστημονικής φαντασίας. Στο εξώφυλλο φιλοξενείται για μια ακόμα φορά ένα έργο του Ιωάννη Κούτρικα, λειτουργώντας ως αλληγορία τoυ Φθόνου με μια όμορφη γυναικεία μορφή με κέρατα.

Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Accept, Helloween, Epica Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black μεταξύ άλλων οι Fortress Under Siege έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους με τους Γερμανούς speed power metallers SCANNER προετοιμάζουν την κοινή Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, ενώ επίσης έχουν επιβεβαιώσει τη headline εμφάνιση τους στο HELM FEST 2024 στη Γερμανία τον ερχόμενο Αύγουστο, με πολλές ακόμα ζωντανές εμφανίσεις να είναι προς ανακοίνωση πολύ σύντομα!

Ο νέος δίσκος “Envy” κυκλοφόρησε από την ROAR Rock of Angels Records στις 13 Οκτωβρίου 20023 σε Digipack CD, Black / Yellow splatter LP σε περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων και σε ψηφιακή μορφή.

Order here: FUS Envy – Roar.gr

FORTRESS UNDER SIEGE:

Tasos Lazaris – Vocals

Fotis Sotiropoulos – Lead Guitars

Themis Gourlis – Rhythm Guitars

George Georgiou – Keyboadrs

St.evens Kopanakis – Bass

Dimitris Kapoukakis – Drums

 

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ