ΑρχικήNewsKirk Hammett: «Η μουσική των Metallica είναι εύκολο να παιχτεί»

Kirk Hammett: «Η μουσική των Metallica είναι εύκολο να παιχτεί»

Σε πρόσφατη συζήτηση στο podcast “The Report”, ο Kirk Hammett των Metallica μίλησε για την εμπειρία του παίζοντας τη μουσική του συγκροτήματος. «Πραγματικά, παρά τις κριτικές που μπορεί να δεχθώ, βρίσκω τη μουσική των Metallica σχετικά εύκολη να παιχτεί. Αντιθέτως, το bebop είναι που με δυσκολεύει πραγματικά, με τις συνεχείς αλλαγές συγχορδιών σε κάθε μέτρο. Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο», εξήγησε.

Ο Hammett αναφέρθηκε επίσης στην πρόκληση της bebop jazz, λόγω των περίπλοκων σολιστικών τεχνικών και της εμβάθυνσης στη μουσική θεωρία: «Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι να μαθαίνεις να το εκτελείς μόνος σου. Ασχολούμαι με κλασικά σόλο από κορυφαίους σολίστες και βουτάω βαθιά στην θεωρία τους, προσπαθώντας να καταλάβω τη μουσική προσέγγισή τους. Εδώ και 40 χρόνια παίζω μουσική των Metallica, οπότε φυσικά μου φαίνεται εύκολο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Guitar World το 2021, ο Hammett μίλησε για τις εμπνεύσεις πίσω από τη δημιουργία της μουσικής του. Στοχεύει να παράγει συναισθηματικές στιγμές μέσα από τη μουσική, εμπνεόμενος από τεχνικά προηγμένη μουσική όπως η τζαζ, η bossa nova και η κλασική μουσική με περίπλοκες συγχορδίες. «Έχω συνηθίσει να ακούω μουσική με τεχνική πολυπλοκότητα. Απολαμβάνω είδη όπως το τζαζ, το bossa nova και την κλασική μουσική, που χαρακτηρίζονται από πολύπλοκες συγχορδίες. Μου αρέσει να ακούω περίπλοκες συγχορδίες όπως οι έκτες, οι έννατες και οι ενδέκατες. Επίσης, είμαι πάντα σε αναζήτηση στιγμών στη μουσική που πυροδοτούν έντονα συναισθήματα. Αυτές οι στιγμές δημιουργούνται όταν η μουσική συνδυάζεται αρμονικά και μεταδίδει αυτά τα συναισθήματα με απόλυτη επιτυχία. Επιδιώκω να ενσωματώσω αυτό το στοιχείο στη μουσική που δημιουργώ για τους Metallica., αποκάλυψε.

Ο Hammett είχε επισημάνει επίσης ότι ο Lars Ulrich τον εισήγαγε σε μια νέα προσέγγιση για σόλο κιθάρας που βασίζεται περισσότερο στον αυτοσχεδιασμό παρά στον αυστηρό ρυθμό, μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στο άλμπουμ “Hardwired…to Self-Destruct”.

rockcelebrities.net/kirk-hammett-metallica-music-is-easy-to-play/

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ