ΑρχικήNewsΚάηκε ολοσχερώς το ιστορικό δισκάδικο του Νορβηγικού Black Metal

Κάηκε ολοσχερώς το ιστορικό δισκάδικο του Νορβηγικού Black Metal

Η Neseblod Records στη Νορβηγία υπέστη σημαντικές ζημίες από μία πυρκαγιά που ξεκίνησε στο υπόγειο του κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις. Αυτό το μέρος έχει στενή σύνδεση με την εμφάνιση του νορβηγικού black metal, καθώς εκεί ο Euronymus ξεκίνησε το black circle και το αρχικό δισκοπωλείο Helvete κατά τη δεκαετία του ’90.

Η ατμόσφαιρα γύρω από το κατάστημα άρχισε να προσελκύει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των αρχών, αναγκάζοντας τον Euronymous να το κλείσει το 1993. Αργότερα, το μαγαζί άνοιξε ξανά με νέο όνομα και πολλοί το αντιμετώπιζαν ως ένα είδος μουσείου του Black Metal.

“«Δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί»”, δήλωσε η συνιδιοκτήτης Grethe Neseblod σε τοπικό site λίγο μετά την πυρκαγιά, επισημαίνοντας την αδυναμία της να εκτιμήσει την έκταση της ζημιάς λόγω του πυκνού καπνού. “«Στέκομαι έξω τώρα και δεν μπορώ να μπω στο δωμάτιο, το οποίο έχει πολύ καπνό. Επομένως, δεν έχω ιδέα για το μέγεθος της ζημιάς»”.

“«Πολλά από τα αντικείμενα που έχουμε εκτίθενται μόνο και δεν είναι προς πώληση»”, τόνισε, υπογραμμίζοντας τον μοναδικό χαρακτήρα του χώρου που λειτουργεί ταυτόχρονα ως μουσείο και δισκοπωλείο, με συλλεκτικά αντικείμενα όπως δίσκοι, κασέτες και γράμματα ανταλλαγής.

Όπως αποδείχθηκε η ζημιά είναι τεράστια και έχει ξεκινήσει ήδη μία σελίδα στο GoFundMe για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν για την αποκατάσταση του χώρου.

diskadiko black metal 3 diskadiko black metal 2 diskadiko black metal 1

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ