ΑρχικήΣαν ΣήμεραJohn Lennon: "Οι Beatles είμαστε πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό"

John Lennon: “Οι Beatles είμαστε πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό”

Αντιδράσεις προκάλεσε η φράση του John Lennon «we are more popular than Jesus», τον Μάρτιο του 1966!

Ηταν η εποχή τους. Οι ήταν το μεγαλύτερο συγκρότημα της Ευρώπης, ενώ είχαν ήδη κατακτήση και την Αμερική. Η beatle-mania είχε χρυπήσει «κόκκινο» και κανείς δεν έμοιαζε ικανός να ρίξει τα τέσσερα «Σκαθάρια» από τον θρόνο τους. Κανείς, εκτός από τους ίδιους!

Ήταν Μάρτιος του 1966. Σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις των Beatles, ο λέει στην εφημερίδα «London Evening Standard» τη φράση «είμαστε πιο δημοφιλείς και από τον Χριστό». Ναι, μια προκλητική ατάκα, που όμως πέρασε στα ψιλά τότε στην Αγγλία. Άλλωστε ήταν οι Beatles. Όμως η αντίδραση δεν ήταν η ίδια 5 μήνες μετά, όταν η φράση του Lennon αναδημοσιεύτηκε στο Αμερικάνικο νεανικό περιοδικό Datebook. Ήταν κάτι που σόκαρε τις ΗΠΑ και οι περισσότεροι ήθελαν να δουν τους Beatles να καίγονται στη πυρά – κάτι που ορισμένοι έκαναν με τους δίσκους τους!

efimerida beatles

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αλαμπάμα και Τέξας, όπου σταμάτησαν να παίζουν τα κομμάτια των Beatles. Σύντομα οι περισσότεροι σταθμοί των ΗΠΑ άρχισαν μια εκστρατεία εναντίον των «Σκαθαριών», οι συναυλίες τους ακυρώνονταν, ενώ αυτό δεν άργησε να βγει και έξω από την Αμερική. Παρόμοιες αντιδράσεις υπήρχαν και σε Ισπανία και Νότια Αφρική, ενώ μέχρι και το Βατικανό ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του Lennon.

Τελικά το θέμα λύθηκε όταν και οι 4 Beatles έδωσαν μια συνέντευξη Τύπου στο Σικάγο, ουσιαστικά ζητώντας συγγνώμη για τη φράση, με τον Lennon να κλείνει τη συνέντευξη λέγοντας: «Απολογούμαι για ότι είπα, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Αν η συγγνώμη μου σας κάνει χαρούμενους, τότε ok, τη λέω».

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ