ΑρχικήΑφιερώματαJames Hetfield: «Η κιθάρα είναι ο αγωγός μίας ανώτερης δύναμης μέσα από...

James Hetfield: «Η κιθάρα είναι ο αγωγός μίας ανώτερης δύναμης μέσα από το σώμα μου»

«Είναι ένας σύνδεσμος. Είναι ένας αγγελιοφόρος.»

Ο Hetfield των μίλησε για τις σχέσεις του με τις κιθάρες του και το νέο βιβλίο του «Messengers: The Guitars Of James Hetfield», το οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Νοεμβρίου από την Permuted Press.

Στο βιβλίο των 400 σελίδων, ο James Hetfield παρουσιάζει την προσωπική του συλλογή από πολύτιμες κιθάρες και αποκαλύπτει την ιστορία και τη σημασία της καθεμιάς στη ζωή και την καριέρα του ως frontman, κιθαρίστας και τραγουδοποιός των Metallica.

Εξηγώντας την απόφασή του να κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο για τις κιθάρες του στο 16ο επεισόδιο του podcast «The Metallica Report», το οποίο προσφέρει εβδομαδιαίες ενημερώσεις για όλα τα θέματα των Metallica, ο, ο James Hetfield αποκάλυψε ότι ως έμπνευση λειτούργησε το προηγούμενο βιβλίο που είχε εκδώσει για τα αυτοκίνητα που κοσμούν τη συλλογή του.

«Έχοντας τις επαφές και τις διασυνδέσεις και τους ανθρώπους που είναι διαθέσιμοι για να με βοηθήσουν να βγάλω μορφές τέχνης που δεν αφορούν τη μουσική… Έκανα το βιβλίο για τα αυτοκίνητα (“Reclaimed Rust”), οπότε το επόμενο πράγμα ήταν να κάνω ένα βιβλίο για τις κιθάρες», ανέφερε.

«Και το είχα ήδη στο μυαλό μου, όταν κάναμε το βιβλίο για τα αυτοκίνητα και με τον τρόπο που τραβήξαμε τα αυτοκίνητα, το “Reclaimed Rust” μου έφερε την ιδέα: “Έχω όλα αυτά τα πράγματα στο γκαράζ μου. Γιατί δεν μπορώ να τα μοιραστώ με τον κόσμο ή να τα έχω σε ένα βιβλίο για τον εαυτό μου ώστε να μπορώ να τα κοιτάζω και να τα ξεφυλλίζω εύκολα χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω τις πόρτες του γκαράζ ή να ανοίγω το ένα κιβώτιο κιθάρας μετά το άλλο για να δω αυτές τις κιθάρες;”», συνέχισε.

Ο James Hetfield ανέλυσε επίσης τη σημασία του τίτλου του βιβλίου του, «Messengers», περιγράφοντας πώς τον βοηθά η κιθάρα να νιώσει ότι συνδέεται με μια ανώτερη δύναμη.

«Είχα τόσους πολλούς διαφορετικούς τίτλους γι' αυτό. Και το “Messengers” απλά έβγαζε νόημα. (Οι κιθάρες μου είναι) ο αγωγός της ανώτερης δύναμής μου που περνάει μέσω του σώματός μου, μέσω της πέψης μου, του εγκεφάλου μου, των δακτύλων μου στην κιθάρα, μέσω ενός ενισχυτή στα αυτιά σας», εξήγησε.

«Είναι ένας σύνδεσμος. Είναι ένας αγγελιοφόρος», σημείωσε ο frontman των Metallica για τη σχέση του με το μουσικό όργανο της κιθάρας.

«Και όλες οι κιθάρες που έχω συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά όλες οι πρώιμες, τα πρώτα δέκα χρόνια κιθάρες – από την OGV μέχρι την So What, την So Fucking What και την Eet Fuk και όλες τις κιθάρες που έχουν όνομα. Όλες έχουν όνομα, φυσικά», ανέφερε.
«Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα αυτοκίνητα. Οπότε το να κάνεις ένα βιβλίο για κιθάρες – φανταστικό», είπε.

Το βιβλίο «Messengers: The Guitars Of James Hetfield» αποκαλύπτει επίσης πολλά μυστικά του από το στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των βασικών ενισχυτών και του εξοπλισμού που σμιλεύουν τον τόνο του και δημιουργούν τον ήχο του.

Κάθε κιθάρα που παρουσιάζεται στο βιβλίο συνοδεύεται από πλούσια πορτρέτα μουσειακής ποιότητας από τον αναγνωρισμένο φωτογράφο Scott Williamson, ο οποίος αποτυπώνει στον φακό προσωπικές λεπτομέρειες που μπορεί κανείς να δει μόνο αν κρατήσει τις κιθάρες στα χέρια του, παράλληλα με τις βαθιά προσωπικές αναμνήσεις του James Hetfield.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ