ΑρχικήΣαν ΣήμεραIron Maiden: Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το 15ο στουντιακό album με τίτλο «The Final...

Iron Maiden: Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το 15ο στουντιακό album με τίτλο «The Final Frontier»

Με το 15ο στουντιακό τους album με τίτλο «The Final Frontier», που κατά την γνώμη μου στιχουργικά αξίζει πάρα πολλά παρά μουσικά. Αν κάτσεις και διαβάσεις τους στίχους και ιδιαίτερα του αξίζει να δεις εύρος της ποιητικής του ικανότητας.

Ηχογραφήθηκε στα Compass Point Studios στις Μπαχάμες, εκεί όπου το συγκρότημα ηχογραφούσε και την περίοδο 1983-1986, με παραγωγό τον Kevin Shirley. Έχει 10 τραγούδια και αγγίζει σε διάρκεια τα 77 λεπτά.

«Μας βγήκε πανεύκολα αυτό το album, πράγματι», τόνισε ο Murray. «Το τελειώσαμε σε έξι εβδομάδες. Ηχογραφούσαμε ένα όργανο κάθε ημέρα, παίζοντας όμως όλοι μαζί σαν συγκρότημα, με τον Bruce (Dickinson) να τραγουδάει, όλοι στο ίδιο δωμάτιο, οπότε υπάρχει έντονο το συναίσθημα του «ζωντανά στο στούντιο». Μόλις ολοκληρώναμε ένα τραγούδι, προσθέταμε κάποια επιπλέον κιθαριστικά κομμάτια. Ήταν μια πολύ σύντομη διαδικασία για μας». είχε πει στο Billboard.com

Όσο για τα τραγούδια του album, ο Murray λέει ότι αποτελούν ένα μείγμα «καθαρόαιμα γρήγορα ροκ κομμάτα με καλές μελωδίες» με τραγούδια που είναι «κάπως μεγαλύτερα σε διάρκεια και πιο σύνθετα». Συγκεκριμένα, το τελευταίο κομμάτι του album, το 11λεπτο «When The Wild Wind Blows», είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια κομμάτια που έχουν ηχογραφήσει ποτέ.

«Ο ρυθμός του είναι λίγο διαφορετικός από ό,τι έχουμε κάνει στο παρελθόν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές μελωδίες. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι. Το μάθαμε σε μέρη, ακριβώς επειδή έχει μια τόσο περίπλοκη ενορχήστρωση, αλλά στο album ακούγεται πολύ φυσικό», λέει ο Murray.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ