ΑρχικήΑφιερώματαΗ συγκινητικά αληθινή ιστορία πίσω από το “School Of Rock”

Η συγκινητικά αληθινή ιστορία πίσω από το “School Of Rock”

Ακριβώς 20 χρόνια από την κυκλοφορία του "School Of Rock", θυμόμαστε την αληθινή και συγκινητική ιστορία που ενέπνευσε το σενάριο της ταινίας του Richard Linklater.

«Ένα σχολείο πολύ ροκ» ήταν ο ελληνικός τίτλος της «σχολικής κωμωδίας» με τον τίτλο  που κυκλοφόρησε μια τέτοια ημέρα, πριν ακριβώς 20 χρόνια, στις 3 Οκτωβρίου του 2003.

Η πλοκή της ταινίας ακολουθεί τον πρωταγωνιστή της, τον Φιν (ένας μεγαλειώδης Τζακ Μπλακ) που απολύεται από την μπάντα του, αντιμετωπίζει ένα… βουνό από χρέη και φυσικά έρχεται κατάφατσα με την κατάθλιψη.

Όμως εκεί είναι που συμβαίνει το εξής καταπληκτικό.

Εντελώς… κατά λάθος και μετά από μια παρεξήγηση, ο Φιν  αναλαμβάνει χρέη αναπληρωματικού δασκάλου στην τετάρτη τάξη ενός πρότυπου σχολείου και αποφασίζει να διδάξει στα 9χρονα παιδιά τόσο την θεωρητική ιστορία της Ποπ και Ροκ Κουλτούρας (με το… γενεαλογικό δέντρο των μουσικών ειδών και υπο-ειδών γραμμένα με κιμωλία στον μαυροπίνακα της τάξης), όσο και τη μουσική σε καθαρά πρακτικό επίπεδο: δίνοντάς τους μουσικά όργανα και μαθαίνοντάς τους πώς να τα παίζουν, έστω και σε εμβρυακό και πρωτόλειο επίπεδο.

Η μπάντα «δένεται» μεταξύ της, μαθαίνει πολλά γνωστά ροκ τραγούδια και στο τέλος έρχεται η νίκη της σχολικής μπάντας του Φιν στον σχετικό διαγωνισμό ροκ συγκροτημάτων, που του χαρίζει τη λύση στα οικονομικά προβλήματά του και τον ξαναφέρνει στο δρόμο της… ψυχοσωματικής ισορροπίας.

(Το ευρύτερο μήνυμα της ταινίας είναι σαφές: ότι η μουσική μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τις πιο βαριές και ανίατες περιπτώσεις ασθενειών και παθήσεων).

Διαβάστε την συνέχεια στο olafaq.gr

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ