ΑρχικήNewsHelmos Mountain Festival 2024: Πληροφορίες Δρομολογίων και Αναλυτικό Πρόγραμμα

Helmos Mountain Festival 2024: Πληροφορίες Δρομολογίων και Αναλυτικό Πρόγραμμα

Περισσότεροι από 11.000 επισκέπτες αναμένονται στο φετινό Helmos Mountain Festival

Το δεύτερο Helmos Mountain Festival ξεκινάει αύριο και είναι ήδη sold out! Το φεστιβάλ που άλλαξε τον τρόπο διακοπών μας κάνοντας μας όλους να παίρνουμε τα βουνά στην καρδιά του καλοκαιριού γίνεται και φέτος τόπος συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στον μοναδικό προορισμό για ένα αξέχαστο και συναρπαστικό 4ήμερο!

Θα αθληθούμε, θα ψυχαγωγηθούμε και θα τραγουδήσουμε παρέα, στην πιο μαγική τοποθεσία, στην πλαγιά του μυθικού Χελμού! Μέρες και νύχτες σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, σ’ έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού.

Όλα είναι έτοιμα και σας περιμένουν. Βασικότερο μέλημά μας η ασφάλεια των επισκεπτών, του προσωπικού και των συνεργατών του HMF. Ο Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Αχαϊας) με 40 εθελοντές διασώστες αλλά και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με την παροχή ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, επανδρωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και στο δικό σας. Τους ευχαριστούμε θερμά!


Κάθε ημέρα θα κλείνει με συναυλίες από καταξιωμένους και αγαπημένους σε όλους καλλιτέχνες! Το μουσικό line up ανά ημέρα περιλαμβάνει:

21 Ιουνίου

ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΤΑΝΤΟΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ


22 Ιουνίου

NOVEL 729

L’ENTOURLOUP

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

VILLAGERS OF IOANNINA CITY

23 Ιουνίου


ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Chalet

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ (22/6/24)

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΡΗΓΑΣ (23/6/24)

24 Ιουνίου

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και φέτος το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό, γνήσιο γλέντι στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων!


Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21/06

page2

Σάββατο 22/06

page3

Κυριακή 23/06

page4

Δευτέρα 24/06

page5

page6

page7

page8

page9

page10

page11

page12

Δρομολόγια και μετακίνηση προς Χελμό

Η διοργάνωση του HMF προτείνει στους επισκέπτες να αποφεύγουν τις οδικές μετακινήσεις με τα Ι.Χ. τους και να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του HMF, καθώς υπάρχει περιορισμένος χώρος στάθμευσης στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Για το λόγο αυτό, προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και συνωστισμού μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις στάθμευσης, η κυκλοφορία από τα Καλάβρυτα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο ενδέχεται να διακοπεί ολοκληρωτικά.

Σε αυτή την περίπτωση, οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα λεωφορεία της διοργάνωσης χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ

Για Παρασκευή 21/06, Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, οι μεταφορές προς την Πάτρα πραγματοποιούνται από το σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια θα βρείτε εδώ

Οδός: Κηφισού 100

Επικοινωνία: 210-5134669

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ώρες αναχώρησης:

Παρασκευή 21/6 – 16:00

Σάββατο 22/6 – 11:00

Σημείο αναχώρησης: Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας

Τιμή εισιτηρίου: 50€ (με επιστροφή Δευτέρα)

Συνεργάτης: S&P Tour & Transfer

(Πέτρος) +30 693 3496148

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ώρες αναχώρησης:

Παρασκευή 21/6 16:00

Σάββατο 22/6 12:00

Σημείο αναχώρησης: Πλατεία Τριών Συμμάχων

Τιμή εισιτηρίου: 25€ (με επιστροφή Δευτέρα)

Συνεργάτες:

1) Rania Tours (Γιώργος), Tel +30694 6111282

2) San Travel (Νίκος), Tel 2610221311, +30694 4536318

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ώρα αναχώρησης:

Παρασκευή 21/6 – 12:00

Σημείο αναχώρησης: Λευκός Πύργος

Τιμή εισιτηρίου: 85€ (με επιστροφή Δευτέρα)

Συνεργάτης:

Fillipidis Travel (Χρήστος), Tel +306936553333

Σημειώσεις:

– Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με ελάχιστο αριθμό επιβαινόντων 20 ατόμων

– Ενδιάμεσες στάσεις Βέροια, Γρεβενά, Ιωάννινα, κατόπιν επικοινωνίας με τον οδηγό / συνεργάτη.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ HMF

Για Παρασκευή 21/06, Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, τα λεωφορεία του HMF θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το HMF προς το χωριό των Καλαβρύτων και από το χωριό προς το HMF ανά 45’, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Ώρες Δρομολογίων:

Παρασκευή 21/06, 17:00-03:00

Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, 10:00-03:00

Διάρκεια κάθε διαδρομής: 40’-50’

Επιβίβαση Βάση Σειράς Προτεραιότητας

Την Δευτέρα 24/06, οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από το BUS STOP στο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου στις 12:00 και θα πραγματοποιήσουν στάση στην πλατεία Καλαβρύτων για το μουσικό γλέντι και θα αναχωρήσουν για τους τελικούς προορισμούς τους στις 15:00!

Σημείο έναρξης λεωφορείων από τα Καλάβρυτα για Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Η αναχώρηση των λεωφορείων από τα Καλάβρυτα θα πραγματοποιείται από την πρώην μαθητική εστία


Η διοργάνωση έχει ως απώτερο σκοπό την διαφύλαξη του φυσικού τοπίου του Εθνικού πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού – Βουραϊκού, όπου πραγματοποιείται το Helmos Mountain Festival vol.2, και θέτει ως ύψιστης σημασίας στόχο την γνωριμία των επισκεπτών με την μοναδικότητα που κρύβει ένα τόσο σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, οι οποίες κινούνται πάνω στους παρακάτω βασικούς άξονες:
Campsite zone / Διαμονή, Χώρος Κατασκήνωσης
Φέτος κατασκηνώνουμε με απόλυτη ευθύνη και μένουμε εντός των οριοθετημένων περιοχών nomad camp site & alpine camp site . Μένουμε εκτός της δασικής περιοχής και εντός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Δεν θα επιτραπεί σε κατασκηνωτές που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του φεστιβάλ να παραμείνουν σε αυτό, εφόσον φυσικά δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των διοργανωτών.
Ο αριθμός εισιτηρίων και των κατασκηνωτών είναι συγκεκριμένος, ενώ πλέον γίνεται υποχρεωτική η κράτηση σκηνής μέσω της πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων και δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση σκηνής χωρίς πρότερη κράτηση αυτής. Στήνουμε λοιπόν τις σκηνές μας σε οριοθετημένα σημεία, κατόπιν σχετικής υπόδειξης, ενώ κάθε σκηνή θα φέρει χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο που θα δοθεί από τη διοργάνωση, με την επίδειξη της κράτησης κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο.
Καθαριότητα / Ανακύκλωση
Όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης, ένα από τα βασικά θέματα που μας απασχόλησε είχε να κάνει με την καθαριότητα του χώρου, την ανακύκλωση αλλά και συνολικό το αποτύπωμα που όλοι εμείς αφήνουμε στο βουνό. Βασική μας αρχή αποτελεί η πρόβλεψη και η κατάλληλη προετοιμασία για τη συστηματοποίηση της καθαριότητας σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ. Καλούμε λοιπόν όλους τους επισκέπτες να πάρουν μέρος σε αυτήν την διαδικασία μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τους οργανισμούς «We4all» και «Κάθε κουτί μετράει». Προτρέπουμε τον κόσμο να περιορίσει τα μίας χρήσης υλικά του και επειδή αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό, να συμμετέχει στις δράσεις σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ειδικότερα του πλαστικού και του αλουμινίου που είναι και ο μεγαλύτερος όγκος που βαραίνει τέτοια φεστιβάλ.
Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του HMF2 αλλά και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της κάθε βραδιάς όλοι μπορούμε να πάρουμε μέρος στις δράσεις διαλογής πλαστικού / αλουμινίου, και με την καθοδήγηση εθελοντών να τα συλλέγουμε σε σακούλες. Με κάθε γεμάτη σακούλα που θα παραδίδουμε, θα παίρνουμε ένα δώρο που προέρχεται από upcycled υλικά, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο «χειροπιαστή» την έννοια του συνεχιζόμενου κύκλου ζωής.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ