ΑρχικήNewsΈφυγε ο John Morris, ο συνδιοργανωτής του θρυλικού Woodstock

Έφυγε ο John Morris, ο συνδιοργανωτής του θρυλικού Woodstock

Ήταν εκείνος που δήλωσε επισήμως πως το φεστιβάλ θα ήταν ανοιχτό στο κοινό χωρίς χρήματα.

Ο John Morris, ηγετική φυσιογνωμία στην ιστορία της μουσικής και ένας εκ των πρωτεργατών του εμβληματικού Woodstock Festival Of Art And Music το 1969, απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 84 ετών. Ο Morris πάλεψε με προβλήματα υγείας, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει και τον καρκίνο.

Woodstock 1969

Πριν καταστεί κομβικός για την πραγματοποίηση του Woodstock, ο Morris είχε διαγράψει μια εντυπωσιακή καριέρα ως παραγωγός συναυλιών, συνεργαζόμενος με κάποια από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της εποχής του, ανάμεσά τους οι Jefferson Airplane, οι Doors και οι Grateful Dead. Αξέχαστη παραμένει η πρωτοβουλία του να κηρύξει το Woodstock ως δωρεάν εκδήλωση, μια στιγμή που αποθανατίστηκε στην ταινία “Woodstock” του 1970.

Στη συνέχεια της καριέρας του, ο Morris ανέλαβε στο στήσιμο του Rainbow Theatre στο Λονδίνο και συνέχισε να οργανώνει περιοδείες για αξιοσημείωτους καλλιτέχνες όπως οι Wings του Paul McCartney, ο Santana, ο Chuck Berry, οι Ike & Tina Turner, ο David Bowie, οι Pink Floyd, ο Stevie Ray Vaughan και ο Frank Zappa μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ