ΑρχικήΑφιερώματαDickinson - Di Anno: Παρόλο που οι δυο τραγουδιστές έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες,...

Dickinson – Di Anno: Παρόλο που οι δυο τραγουδιστές έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, η συμβολή τους στους Iron Maiden είναι αναμφισβήτητη

Ο  και ο Paul Di'Anno: Οι δύο πρώην τραγουδιστές του βρετανικού heavy metal συγκροτήματος . Ο Di'Anno ήταν ο πρώτος τραγουδιστής του συγκροτήματος από το 1978 έως το 1981, ενώ ο Dickinson ανέλαβε τα φωνητικά το 1982 και παρέμεινε μέχρι το 1993, όταν και αποχώρησε για να ασχοληθεί με τη σόλο καριέρα του.

Οι δυο τραγουδιστές έχουν διαφορετικά στυλ και τεχνικές τραγουδήματος, με τον Dickinson να έχει μια πιο υψηλή και εκτεταμένη φωνή και τον Di'Anno να είναι πιο ροκ και απεριποίητος στον τρόπο του τραγουδίσματος. Και οι δυο τους ωστόσο έχουν συμβάλει στη δημιουργία ορισμένων από τα πιο διάσημα τραγούδια των Iron Maiden, όπως τα “Phantom of the Opera”, “Running Free”, “The Number of the Beast” και “Flight of Icarus”.

Υποθέτω ότι εξαρτάται από τον ορισμό του καθενός για την επιτυχία . Ωστόσο, ακολουθώντας το δημοφιλές συμπέρασμα με βάση της πωλήσεις δίσκων, το κέρδος των χρημάτων και την διεύρυνση των φαν του συγκροτήματος κ.λπ., η απάντηση είναι Ναι, οι Iron Maiden θα ήταν λιγότερο επιτυχημένοι αν ο Paul είχε παραμείνει στο συγκρότημα. Αιτιολογικό:

  1. Η συμπεριφορά του Paul ήταν ασταθής εκείνη την εποχή – δεν ήθελε να κάνει πολλές περιοδείες ή να εμφανίζεται με πάθος και είχε εθιστεί στην κοκαΐνη και το αλκοόλ. Αυτό μείωσε την απόδοσή του και έβλαψε το συγκρότημα. Με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από το συγκρότημα.
  2. Με τον Dickinson, οι Iron Maiden απέκτησαν έναν πολύ δυνατό frontman με απίστευτο φωνητικό εύρος (συμπεριλαμβανομένης της όπερας), στιχουργικές ικανότητες .
  3. Οι  Iron Maiden έκαναν απίστευτα και εξαιρετικά  live με τον Bruce. Η ικανότητά του να συγκρατεί και να κατευθύνει ένα πλήθος είναι εκπληκτική. Για κάθε rock/metal συγκρότημα, το να παίζει ζωντανά καλύτερα από στούντιο ή τουλάχιστον «τόσο καλά» όσο στούντιο είναι πολύ σημαντικό. Ο Bruce έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διατήρηση αυτού του πνεύματος ανέπαφο. Μπορείτε να φανταστείτε μια περιοδεία όπως το «World Slavery» για την προώθηση του Powerslave με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Bruce; – 331 ημέρες, 187 συναυλίες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κόσμου που έπαιξαν στο Ρίο – 300.000!!!!

Παρόλο που οι δυο τραγουδιστές έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες και στυλ, η συμβολή τους στην ιστορία των Iron Maiden είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται από τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ