ΑρχικήNewsColdplay στο ΟΑΚΑ: Έναρξη εργασιών στο στέγαστρο Καλατράβα - Φέρνει «Χαραμάδα» ελπίδας...

Coldplay στο ΟΑΚΑ: Έναρξη εργασιών στο στέγαστρο Καλατράβα – Φέρνει «Χαραμάδα» ελπίδας για τη συναυλία

«Λουκέτο» για λόγους ασφαλείας έχει μπει στο ΟΑΚΑ από το φθινόπωρο του 2023, μετά την απόφαση των αρμόδιων αρχών για τη στατικότητα του σταδίου.

Η απόφαση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά αρνητικών εξελίξεων που αφορά όχι μόνο αθλητικές δραστηριότητες, όπως την  έξωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την πιθανή ακύρωση 40 σημαντικών συναυλιακών γεγονότων μεταξύ των οποίων και η διπλή soldout συναυλία των .

Καλατράβα1

Πιθανή ματαίωση της εν λόγω συναυλίας θα σημάνει αυτόματα την έξοδο της Ελλάδας από τον χάρτη των μεγάλων συναυλιών, κάτι που απεύχονται όλοι αρμόδιοι φορείς και η ελληνική κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ και εν αναμονή του πορίσματος του ΤΕΕ για την ασφάλεια του σταδίου, το οποίο αναμένεται στις 15 Φεβρουαρίου, υπήρξε μια κινητικότητα στα δυο τόξα του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ το πρωί της Τετάρτης 24/1, μετά από μια περίοδο στασιμότητας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr εθεάθη κλιμάκιο συντηρητών του Σταδίου να ξηλώνει πάνελ που έπρεπε να αντικατασταθούν λόγω φθοράς στο στέγαστρο κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης.

Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμόδιους φορείς ζητώντας τη δημοσίευση του πορίσματος του ΤΕΕ, το οποίο και θα αποφανθεί για το αν μπορεί τελικά το ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση οι 122.000 φανς των Coldplay που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τη διπλή συναυλία του συγκροτήματος θα πρέπει να περιμένουν τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό να ανακοινώσει το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα.

Τι γίνεται σε περίπτωση ακύρωσης της συναυλία των Coldplay

Σημειώνεται ότι, από πλευράς τους, οι διοργανωτές έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η συναυλία σε άλλο χώρο, καθώς έχουν ήδη πουληθεί 122.000 εισιτήρια και δεν υπάρχει στην Αθήνα χώρος ανάλογης χωρητικότητας.

Μάλιστα, η ενδεχόμενη ακύρωση της συναυλίας αναμένεται να επιφέρει ντόμινο επιπτώσεων, καθώς όπως αναφέρει και ο ΠΣΔΠΕ, από τα 122.000 εισιτήρια που έχουν προπωληθεί σε χρονικό διάστημα δυο ημερών, το ένα τρίτο αφορά σε αφίξεις θεατών από το εξωτερικό και την ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα, ενώ λογικό επακόλουθο θα είναι και η ακύρωση ή αλλαγή χιλιάδων αεροπορικών εισιτηρίων. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, κρίνεται η τύχη δεκάδων συμβάσεων με εταιρείες του εξωτερικού που έχουν αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ