ΑρχικήNewsColdplay: Ένα για κάθε εισιτήριο που έχουν πουλήσει έχουν φυτέψει 5 εκατομμύρια...

Coldplay: Ένα για κάθε εισιτήριο που έχουν πουλήσει έχουν φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα

Η προσπάθεια του συγκροτήματος για να κάνουν την περιοδεία τους πιο sustainable για τον πλανήτη.

Οι  κατέβαλαν προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο να κάνουν την περιοδεία τους “Music of the Spheres World Tour” πιο βιώσιμη και σύμφωνα με το Billboard, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Εκτός από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά σχεδόν 50% από την προηγούμενη περιοδεία του το συγκρότημα έχει φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα στα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο για τις συναυλίες.

Το συγκρότημα έχει δεσμευτεί να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται στην περιοδεία, καθώς και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 50% σε σύγκριση με την “Head Full of Dreams Tour” του 2016-2017.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Coldplay γνωστοποίησαν ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας “Music of the Spheres World Tour” μειώθηκαν κατά 47% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από αλλαγές στις συναυλίες, τη μεταφορά του εξοπλισμού και τα ταξίδια των μελών του συγκροτήματος και του συνεργείου. Τα δεδομένα αξιολογήθηκαν ανεξάρτητα από τον καθηγητή Τζον Φερνάντεζ από την Πρωτοβουλία Λύσεων για το Περιβάλλον του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT).

“Τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο έτος της περιοδείας, αρχίσαμε να διαχειριζόμαστε ολόκληρη τη συναυλία (ήχος, φώτα, λέιζερ κ.λπ.) από ένα ηλεκτρικό σύστημα μπαταρίας που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά» διευκρίνισαν οι Coldplay. «Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά οχήματα και εναλλακτικά καύσιμα όπου μπορούμε και μειώνουμε στο ελάχιστο τη χρήση απορριμμάτων και πλαστικών”, ανέφεραν.

Οι Coldplay έχουν επίσης ενθαρρύνει τους θαυμαστές τους να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, όταν παρακολουθούν τις συναυλίες τους. Το συγκρότημα προσφέρει ποδήλατα γυμναστικής και κινητικές πίστες χορού που επιτρέπουν στους θαυμαστές να βοηθούν στην τροφοδότηση με ενέργεια της σκηνής και πρότειναν στους θεατές να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και να φέρνουν τα δικά τους μπουκάλια νερού που γεμίζουν ξανά στις συναυλίες.

Να θυμίσουμε ότι οι Coldplay στο πλαίσιο της περιοδείας τους, πρόσθεσαν την Αθήνα ως έναν από τους σταθμούς τους και το ελληνικό και κυπριακό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει στις 8 και 9 Ιουνίου το 2024 στο . Η γενική πώληση εισιτηρίων ξεκινά αύριο, 28 Ιουλίου στις 10:00 (τοπική ώρα).

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ