ΑρχικήNewsBruce Dickinson: Υπερασπίζεται την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ του Brexit

Bruce Dickinson: Υπερασπίζεται την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ του Brexit

Ο υπερασπίζεται την απόφασή του να ψηφίσει υπέρ του Brexit, αλλά δηλώνει ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει «οπωσδήποτε» να επανενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Bruce Dickinson μίλησε για τις δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν οι νεότεροι μουσικοί του hard rock και του heavy metal που προσπαθούν να διακριθούν στη σημερινή μουσική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο France 24, ο τραγουδιστής των υποστήριξε ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα ανερχόμενα συγκροτήματα είναι η υψηλή φορολογία.

«Κοίταξε, υπάρχει αγορά για αυτό το είδος μουσικής. Υπάρχει κοινό για αυτό το είδος μουσικής. Αλλά το πρόβλημα, για εμένα, και υπάρχουν αρκετά, είναι ότι αυτή η μουσική υπάρχει για να παίζεται ζωντανά», είπε.

Όπως τόνισε ο Bruce Dickinson, ενώ τα μεγάλα συγκροτήματα, έχουν λογιστές και μπορούν να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν, τα μικρότερα συγκροτήματα δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

«Όταν μία κυβέρνηση λέει: “Α ναι, θα πάρουμε το 20 τοις εκατό των χρημάτων σας και θα τα βάλουμε στους φόρους”, ένα συγκρότημα που πληρώνεται 500 ευρώ για μία συναυλία δεν μπορεί να αντέξει να του πάρουν 100 ευρώ», τόνισε.

Άλλο ένα πρόβλημα για τον τραγουδιστή των Iron Maiden είναι η έλλειψη χώρων για ζωντανές εμφανίσεις.

Το 2022 λειτουργούσαν 960 τοπικοί μουσικοί χώροι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 125 το περασμένο έτος, με τους μισούς περίπου από αυτούς τους χώρους να κλείνουν εντελώς και τους άλλους μισούς να σταματούν να προσφέρουν ζωντανή μουσική.

Η ετήσια έκθεση του Music Venue Trust που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο έδειξε επίσης ότι το 38% των τοπικών μουσικών χώρων του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασαν οικονομικές ζημίες, ενώ ολόκληρος ο τομέας κατέγραψε ένα ισχνό περιθώριο κέρδους 0,5%, παρά την αυξημένη ζήτηση για εισιτήρια.

«Παράλληλα, υπάρχει έλλειψη χώρων για live εμφανίσεις, τώρα έχουμε φτάσει σε σημείο τρέλας με την υγεία και την ασφάλεια και όλα τα σχετικά, αλλά τα συγκροτήματα χρειάζονται χώρους για να παίξουν και πρέπει να πληρώνονται περισσότερο για τη μουσική τους», σχολίασε ο Bruce Dickinson.

«Άρα χρειάζεται μία επανάσταση στα δικαιώματα που πληρώνονται οι μουσικοί απευθείας από το streaming», πρόσθεσε.

Ο Bruce Dickinson ρωτήθηκε επίσης για την ειρωνεία του γεγονότος ότι ψήφισε υπέρ του Brexit το 2016 και τώρα είναι ένας Βρετανός που ζει στη Γαλλία, η οποία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ναι, ναι, ναι. Λοιπόν, όχι, είμαι ένας Βρετανός που ζει στη Γαλλία επειδή μου επιτρέπεται, γιατί παντρεύτηκα μία Γαλλίδα (το 2023)», είπε.

«Υπήρχε μία μειοψηφία ανθρώπων στην Αγγλία, νομίζω, που βασικά δεν τους αρέσουν οι ξένοι. Έτσι ψήφισαν υπέρ του Brexit γι' αυτόν τον λόγο. Αλλά ήταν ένα πολύ ευρύ φάσμα ανθρώπων», υποστήριξε.

«Το παράξενο είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι νησί. Και αυτό σημαίνει ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, οι Κορσικανοί ψηφίζουν γιατί θέλουν να αποσχιστούν από τη Γαλλία, επειδή είναι και αυτοί νησί. Οι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά σε ένα νησί», εξήγησε.

«Και αν δεν το σεβαστείς αυτό, υπάρχει αντίδραση. Και το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ότι αποφάσισαν ότι ένα μέγεθος πρέπει να ταιριάζει σε όλα. Και έτσι, καλά, αποχωρήσαμε», πρόσθεσε.

Ο Bruce Dickinson τάχθηκε στη συνέχεια υπέρ της επανένταξης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – με μία προϋπόθεση.

«Όμως πρέπει να βασίζεται στον πρακτικό τρόπο σκέψης, όχι στον δογματισμό», τόνισε.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Bruce Dickinson υπερασπίστηκε τα προηγούμενα σχόλιά του για το Brexit, λέγοντας ότι τον απασχολούσε «λιγότερο η θέση των Iron Maiden» και ανησυχούσε περισσότερο για τους νεότερους Βρετανούς μουσικούς που δεν είχαν τους πόρους και τον χρόνο να περάσουν από όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για να περιοδεύσουν στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


postmelody.gr

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ