ΑρχικήNewsBruce Dickinson: "Ο τόνος της φωνής μου έχει αλλάξει λίγο και από...

Bruce Dickinson: “Ο τόνος της φωνής μου έχει αλλάξει λίγο και από πολλές απόψεις μου αρέσει περισσότερο τώρα από ό,τι όταν ήμουν 23 ετών”

Σε μια εποχή όπου η μουσική και οι καλλιτέχνες συχνά δοκιμάζονται από τον χρόνο, ο , ο θρυλικός φροντμαν των , μιλά ανοιχτά για τη διαχρονικότητα της φωνής του και τη συνεχή εξέλιξή της.

Σε αυτή την ειλικρινή συνέντευξη, αποκαλύπτει την προσωπική του αντίληψη για την αλλαγή και τη διατήρηση των φωνητικών του ικανοτήτων μέσα στο πέρασμα των χρόνων, επισημαίνοντας την ευκολία με την οποία εκφράζει πλέον πιο βαθιά συναισθήματα μέσω της φωνής του.

Ο Dickinson μας οδηγεί σε ένα ταξίδι στην καριέρα του, από τις πρώτες του ημέρες με τους Iron Maiden μέχρι το επερχόμενο σόλο άλμπουμ του, αποκαλύπτοντας πώς η φωνή του έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί στον χρόνο και στις εμπειρίες του.

Έτσι δήλωσε στο Rock Antenne :

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που είμαι φτιαγμένος από την αρχή. Και όσο περνάει ο καιρός απλά πρέπει να φροντίζεις αυτά που έχεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φωνή αλλάζει όσο μεγαλώνεις. Αλλά είμαι τυχερός που οι περισσότερες ψηλές μου νότες είναι ακόμα εκεί. Και δεν έχουμε αλλάξει καθόλου τον τρόπου που παίζουμε τα τραγούδια στις συναυλίες των Maiden. Κάτι που δεν σημαίνει φυσικά ότι ένα ή δύο από τα τραγούδια δεν έχουν πολλές προκλήσεις. Αλλά έχω νέα για εσάς: Αυτά τα τραγούδια ήταν δύσκολα και όταν ήμουν 25» είπε αρχικά ο Bruce.

«Ο τόνος της φωνής μου έχει αλλάξει λίγο και από πολλές απόψεις μου αρέσει περισσότερο τώρα από ό,τι όταν ήμουν 23 ετών. Στα 23 νομίζω ότι η φωνή μου ήταν πιο γυαλιστερή και τσιριχτή. Η φωνή σου γίνεται πιο ζωντανή όσο περνάνε τα χρόνια. Μπορείς να εκφράσεις περισσότερα συναισθήματα.

Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχει ένα τραγούδι στο επερχόμενο σόλο άλμπουμ που ονομάζεται “Rain On The Graves”. Δεν θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει αυτό το τραγούδι όταν ήμουν 22 ετών με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίσσεται το είδος της συναισθηματικής ζωής της φωνής με τα χρόνια. Προσπαθώ να επεκτείνω το εύρος, το συναισθηματικό εύρος της φωνής μου, όσο διατηρώ ταυτόχρονα το φυσικό εύρος»

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ