ΑρχικήNewsBruce Dickinson: Γιατί οι Iron Maiden δεν παίζουν ποτέ playback

Bruce Dickinson: Γιατί οι Iron Maiden δεν παίζουν ποτέ playback

«Όλα είναι αναλογικά και αληθινά» στις συναυλίες των .

Ο των Iron Maiden εξήγησε πώς το συγκρότημα έχει καταφέρει να εντάξει μεγάλο αριθμό νέου υλικού στο πρόγραμμα των συναυλιών του, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αντίδραση από το κοινό.

Σε μία νέα συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Triple M της Αυστραλίας, ο Bruce Dickinson δήλωσε ότι το μυστικό της επιτυχίας των Iron Maiden είναι η έμφασή τους στην ουσία: τη μουσική.

«Λοιπόν, ναι, αυτό συμβαίνει επειδή, παραδόξως, τους αρέσει πραγματικά η μουσική. [Γέλια] Το οποίο είναι παράξενο, έτσι δεν είναι;», ανέφερε.

«Ξέρω ότι αυτό είναι μία πραγματικά περίεργη άποψη τώρα, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν πραγματικά σε μία συναυλία για να ακούσουν τη μουσική. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν είμαστε είδωλα της μόδας ή κάτι τέτοιο», συνέχισε.

«Πάντα ήμασταν… πώς να το πω; Δεν είμαστε σεφ με αστέρια Michelin, είμαστε κρέας και πατάτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι απλό αυτό που έρχεται ο κόσμος να δει. Τα τραγούδια δεν είναι απαραίτητα απλά, αλλά η συμπεριφορά είναι», σχολίασε ο Bruce Dickinson.

Οι Iron Maiden ολοκλήρωσαν στις αρχές του Οκτωβρίου το φετινό σκέλος της περιοδείας τους «The Future Past».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, οι Iron Maiden παίζουν τον κλασικό δίσκο τους «Somewhere In Time» από το 1986, καθώς και τραγούδια που δεν είχαν παρουσιαστεί μέχρι τώρα από το τελευταίο άλμπουμ τους «Senjutsu».

Ο Bruce Dickinson σημείωσε επίσης ότι οι Iron Maiden δεν χρησιμοποιούν playback στις συναυλίες τους και επιλέγουν να παίζουν ζωντανά.

«Εξακολουθούμε να παίζουμε όλα τα τραγούδια στο αρχικό κλειδί τους, δεν τα κατεβάζουμε. Εξακολουθούμε να παίζουμε τα πάντα πολύ γρήγορα, επειδή είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι», είπε.

«Ποτέ δεν παίζουμε πάνω σε click tracks και όλα τα υπόλοιπα τώρα, γιατί βλέπω πολλές μπάντες να το κάνουν τώρα και λέω: “Περιμένετε ένα λεπτό. Το τραγουδάτε αυτό χωρίς να κουνάτε τα χείλη σας”. Οπότε υπάρχουν όλα αυτά τα συνοδευτικά φωνητικά που μπαίνουν αριστερά, δεξιά και στο κέντρο και τα πάντα», συνέχισε.

«Αλλά εμείς δεν κάνουμε τίποτα από αυτά. Όλα είναι αναλογικά και αληθινά. Έτσι είμαστε κάπως παλιομοδίτες από αυτή την άποψη. Αλλά νομίζω ότι αυτό αποδίδει, γιατί το κοινό καταλαβαίνει ότι αυτή η πραγματικότητα είναι όλο και πιο σπάνια πλέον», ανέφερε.

Το «Senjutsu» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήταν το δεύτερο συνεχόμενο διπλό άλμπουμ των Iron Maiden μετά το «The Book Of Souls» του 2015, το οποίο είναι το μεγαλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, με διάρκεια 92 λεπτά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ