ΑρχικήNewsBlaze Bayley: "Το X-Factor είναι ένα σκοτεινό άλμπουμ"

Blaze Bayley: “Το X-Factor είναι ένα σκοτεινό άλμπουμ”

Το “X-Factor” κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Heavy Metal, κυρίως εξαιτίας της διχαστικής αντιμετώπισης της συμμετοχής του στσ φωνητικά, αντικαθιστώντας τον . Πολλοί οπαδοί της μπάντας δυσκολεύτηκαν να αποδεχτούν αυτή την αλλαγή.

Παρ' όλα αυτά, σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα, η αξιολόγηση του άλμπουμ αυτού έχει αρχίσει να αλλάζει. Σήμερα, αναγνωρίζεται ως αποτέλεσμα των καταστάσεων και της εποχής που δημιουργήθηκε, με τον Bayley να έχει κερδίσει μια θέση στις καρδιές των οπαδών.

«Το X Factor έχει απίστευτη μουσική, αλλά ο ήχος του είναι τόσο σκοτεινός και ο τρόπος παραγωγής του, δεν είναι προσβάσιμος όπως μερικά από τα άλλα άλμπουμ των Maiden», εξήγησε ο Blaze. «Πρέπει να ζήσεις με αυτό αρκετό καιρό για να μπεις στο κλίμα. Τότε νομίζω ότι μπορείς να ζήσεις τη μουσική. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πρόβλημα εκείνη την εποχή. Είναι τόσο σκοτεινό και οι ήχοι ήταν αρκετά διαφορετικοί από ό,τι πριν.

Μετά την εμπειρία του με τους , ο Bayley αναφέρεται στην αποχώρησή του με μια αίσθηση ανάμεικτων συναισθημάτων και μια αναδρομή στις προκλήσεις και τις ελπίδες για το μέλλον.

«Ήταν φρικτό. Τη μία στιγμή ήμουν ψύχραιμος και έκανα όλα αυτά τα σχέδια για τη σόλο καριέρα μου. Θα επέστρεφα με ένα νέο πρότζεκτ και θα χρησιμοποιούσα όλα όσα έμαθα από τους Maiden και από τη σύνθεση τραγουδιών με αυτούς τους τύπους και θα είναι απίστευτο. Και μετά από μερικές ώρες, έβαζα τα κλάματα. Δεν μπορούσα να το πω εκείνη τη στιγμή, αλλά καταστράφηκα».

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ