ΑρχικήΣαν ΣήμεραBeatles: Σαν σήμερα 8 Μαΐου του 1970 κυκλοφορούν το τελευταίο τους άλμπουμ...

Beatles: Σαν σήμερα 8 Μαΐου του 1970 κυκλοφορούν το τελευταίο τους άλμπουμ “Let It Be”

8 Μαΐου 1970… Οι  κυκλοφορούν το δωδέκατο και τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο “Let It Be“, σχεδόν ένα μήνα μετά την διάλυσή τους.

Το “Let It Be” υπήρξε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Μπορεί να κατέκτησε την κορυφή των charts σε αμέτρητες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως οι κριτικές που δέχτηκε ήταν ανάμεικτες και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το χαρακτήρισαν ακόμα και ως έναν “φτηνό επιτάφιο”. Αυτό που σίγουρα συνέβη – σε ο,τι αφορά τουλάχιστον τον τρόπο δημιουργίας του – είναι το γεγονός πως σε αυτό το άλμπουμ οι Beatles είχαν αποφασίσει να ηχογραφήσουν και πάλι ζωντανά τα τραγούδια στο στούντιο, όπως ακριβώς έκαναν και στην αρχή της καριέρας τους.

Γι' αυτό και ο αρχικός του τίτλος ήταν “Get Back“, δηλώνοντας αυτή την επιστροφή στις αρχικές τους rock and roll ρίζες. Το πρόβλημα ήταν πρακτικά η ασυνεννοησία που περιέβαλε το συγκεκριμένο άλμπουμ, το οποίο τοποθετήθηκε στο ράφι της αναμονής για περίπου έναν χρόνο, ενώ στο μεσοδιάστημα τα θρυλικά Σκαθάρια κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Abbey Road” τον Οκτώβριο του 1969.

Οι αρχικές, ακατέργαστες ηχογραφήσεις δόθηκαν από τον George Harrison και τον  στον παραγωγό Phil Spector, προκειμένου να προσπαθήσει εκείνος να βγάλει μία άκρη από αυτό το μουσικό χάος που είχαν δημιουργήσει. Δυστυχώς όμως ο Spector έκανε τέτοιο mastering στις πρωτότυπες εκτελέσεις που τελικά χάθηκε η μαγεία της “ζωντανής ηχογράφησης” στην οποία στόχευε το συγκρότημα. Αργότερα ο παραγωγός των Fab Four, George Martin είχε δηλώσει πως “ο Phil όχι μόνο ήταν μη χαρισματικός, αλλά τελείως λάθος και απογοητεύτηκα με το αποτέλεσμα που βγήκε“.

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ