ΑρχικήΣαν Σήμερα25 Αυγούστου - Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το "...And Justice For All" των...

25 Αυγούστου – Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το “…And Justice For All” των Metallica

Ήταν Αύγουστος του 1988 όταν κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ των με τίτλο: “…Αnd justice for all” (μτφ: …και δικαιοσύνη για όλους). Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν αυτές των προηγούμενων τριών δίσκων, ενώ το 2003 ανακηρύχτηκε οχτώ φορές πλατινένιο.

Ενώ είχαν περάσει δυο χρόνια χωρίς το μεγάλο και αδικοχαμένο Cliff Burton, οι Metallica κυκλοφορούν το “…And Justice For All”. Δημιουργώντας αυτό το άμπλουμ – σταθμό στην ιστορία της μέταλ μουσικής των '80s προσπαθούν να ξεπεράσουν το θάνατο του φίλου τους σε τροχαίο ενώ περιόδευαν στη Σουηδία για την προώθηση του “Master of Puppets”…

Με σκοτεινή διάθεση και ήχο, με πολλές δόσεις progressive, αλλά και ξαφνικές thrash επιθέσεις, με καλογραμμένους στίχους που εστιάζουν σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα, το “…Αnd Justice for all” κάνει τη διαφορά.

Κορυφαία και συγκινητική στιγμή αποτελεί ο επίλογος του LP, το ορχηστρικό με τον τίτλο: “To Live is to die”, γραμμένο από τον αξέχαστο Cliff Burton, πριν τον αδόκητο χαμό του… Σήμερα θα ακούσουμε το ομώνυμο τραγούδι που μιλά για τη διαφθορά της δικαιοσύνης, για τη δύναμη του χρήματος και την επιδιωκόμενη συντριβή των αδυνάτων.

Οι στίχοι του είναι σίγουρα πιο επίκαιροι από ότι ήταν την εποχή που γράφτηκαν. Ίσως βέβαια και η εμπειρία της ζωής να μας κάνει να τους καταλαβαίνουμε καλύτερα απ' ότι τους καταλαβαίναμε στη νιότη μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ 

To ..And Justice for All ήταν το τέταρτο άλμπουμ των Metallica, που δικαίωσε όσους περίμεναν ένα καλό άλμπουμ και σταθεροποίησε το Μεγάλο Συγκρότημα στην κορυφή. Το εξώφυλλο οπτικοποιεί τους στίχους του ομότιτλου κομματιού του αλλά και του »One” απεικονίζοντας τη Θεά Θέτιδα, μια εκ των Τιτάνων κι ανθρωπόμορφη προσωποποίηση της φυσικής και της ηθικής τάξης, καθώς και της εθιμοτυπίας.
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας αλλά και οι Ρωμαίοι την απεικόνιζαν με χλαμύδα (οι Metallica την έχουν γυμνόστηθη), με δεμένα τα μάτια και ζυγαριά για να αποδίδει (ζυγίζει) τη δικαιοσύνη και να την αποδίδει χωρίς υποκειμενικότητα. Ο Stephen Gorman, την απεικόνισε συντετριμμένη, συγκρατημένη και μισόγυμνη, με χρήματα να πέφτουν από τη ζυγαριά της, για να την προσαρμόσει στα σύγχρονα δεδομένα αλλά και στους στίχους των 2 παραπάνω τραγουδιών.
Η ιδέα ανήκε στον Hetfield κι ο Gorman την εξέλιξε, ενώ ήταν ο σχεδιαστής του πρώτου εξώφυλλου του Συγκροτήματος που είχε τίτλο Metal Up Your Ass που άλλαξε σε Kill ‘them all κι άλλαξε κι εξώφυλλο!Ο αδελφός του Roger είχε φωτογραφήσει το συγκρότημα για το εξώφυλλο του άλμπουμ τους

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ