ΑρχικήΑφιερώματα11 Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τους Sisters of Mercy!

11 Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τους Sisters of Mercy!

(1)Οι θρυλικοί επιστρέφουν στη χώρα μας για μία εμφάνιση, την Κυριακή, 23 Ιουλίου, στην του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια του πρώτου Open Air Festival. O Σπύρος Ζαρμπαλάς συγκέντρωσε 10 facts γύρω από το συγκρότημα που μπορεί και να μην γνωρίζατε.

(2)Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος συχνά περιελάμβαναν διασκευές τραγουδιών από καλλιτέχνες όπως οι The Stooges, The Velvet Underground, Suicide, κ.α. παρουσιάζοντας τις διαφορετικές μουσικές τους επιρροές. Ο Αndrew Eldritch κατά καιρούς έχει επισημάνει αρκετές μπάντες ως σημαντικές για την μουσική των Sisters of Mercy, από τους έως τον .

(3)(Καθ'όλη την διάρκεια της καριέρας τους, οι Sisters of Mercy έχουν αλλάξει πάνω από 20 μέλη, μην έχοντας την ίδια σύνθεση σε κανένα από τα τρία studio albums τους.

(4)Το όνομα της μπάντας προήλθε από το “Sister of Mercy” του Leonard Cohen. Όχι, δεν υπάρχει κάποια σχέση με θρησκευτικές ομάδες.

(5)Παρά τα μόλις τρία studio albums τους, οι Sisters of Mercy είχαν πάμπολα κομμάτια που είχαν κυκλοφορήσει σε 7άρια/ΕPs ανά τα χρόνια. Μια πρώτη ανακεφαλαίωση έγινε με το compilation “Some Girls Wander by Mistake” του 1992, ίσως και σαν προσπάθεια να σταματήσουν το συνεχές bootlegging των οπαδών που τους είχε φέρει σε κόντρα με το label τους.

(6)Koμμάτια της μπάντας έχουν χρησιμοποιηθεί πολλάκις ανά τα χρόνια σε ταινίες/σειρές, από το “This Corrosion” στο Game of Thrones μέχρι το “Lucretia, My Reflection” στο American Horror Story.

(7)Το εμβληματικό drum machine του συγκροτήματος, γνωστό ως “Doktor Avalanche”, είχε δική του στήλη στο website της μπάντας, στην οποία απαντούσε σε ερωτήσεις και έδινε συμβουλές στους οπαδούς! Ο σαρκαστικός τόνος έρεε άφθονος σε απαντήσεις όπως την παρακάτω:

-My snake has no ears and no balls. How does he smell?

-Like a record company.

(8)O Andrew Eldritch είχε προκαλέσει σε δημόσιο αγώνα ξιφομαχίας τον Rocco Barker, frontman των Flesh For Lulu (το “Long Live The New Flesh” του 1987 είναι ένας φοβερός alt rock/new wave δίσκος). Δεν γνώριζε βέβαια ότι ο Rocco είχε φτάσει να είναι μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας νέων, και οδηγήθηκε σε εύκολη ήττα.

(9)Το 1991 είχαν κλείσει ένα co-headline tour στην Βόρεια Αμερική με τους Public Enemy, το οποίο απέβη καταστροφικό. Το κοινό της κάθε μπάντας δεν μπορούσε να χωνέψει την χαώδη διαφορά μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και πολλά dates ακυρώνονταν λόγω φόβων για ρατσιστικά επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Το tour διεκόπη πρόωρα, και σήμανε το τέλος της συνεργασίας τους με την τότε εταιρεία τους στην Αμερική. Πρόσφατα, οι και οι Death Grips πραγματοποίησαν κοινή περιοδεία φέρνοντας λίγο στο εγχείρημα, με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

(10)Παρότι έχει πολλάκις δηλώσει αρνητικός σε νέο δίσκο των Sisters, λέγοντας μάλιστα πως «δεν πιστεύει ότι χρωστάει τίποτα σε κανέναν», o Andrew Eldridge αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια των 2 χρόνων αποκλεισμού λόγω covid, έγραψαν περισσότερα από 30 νέα κομμάτια.

(11)Πρόσφατα, ο –πάντοτε προβοκάτορας- Eldridge ερωτήθηκε αν έχει ακούσει ποτέ κάποια διασκευή στα κομμάτια των Sisters που να μην βρίσκει χάλια. H απάντηση ήταν: “To Fear of the Dark”…

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ