ΑρχικήΣαν ΣήμεραΣαν σήμερα το 1991 οι Guns N' Roses κυκλοφορούν το διπλό...

Σαν σήμερα το 1991 οι Guns N’ Roses κυκλοφορούν το διπλό Use Your Illusion

Δυο διπλά άλμπουμ που κυκλοφορούσαν χωριστά κι άφηναν το δικό τους αποτύπωμα στη σύγχρονη ροκ μουσική.

Το τόλμημα των Guns N' Roses με την ταυτόχρονη κυκλοφορία των δύο διπλών άλμπουμ “Use Your Illusion I” και “Use Your Illusion II” πραγματοποιούνταν στις 17 Σεπτεμβρίου 1991.

Πιο «δυναμικό» το πρώτο, περισσότερο ώριμο και με κοινωνική ματιά το δεύτερο καρφώθηκαν ανάποδα Νο1 και Νο2 στην Αμερική με πωλήσεις που άγγιξαν σε μια εβδομάδα το 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το 2010 το “Use Your Illusion II” μετρούσε στις ΗΠΑ περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ το “Use Your Illusion I” άγγιζε με τη σειρά του τον ίδιο αριθμό.

Ενδεικτικά “Don't Cry”, “November Rain” και “Live and Let Die” των Paul και Linda McCartney απ' το “Use Your Illusion I”, “You Could Be Mine”, “Yesterdays”, “Civil War”, “Estranged” και το πείραγμα στο “Knockin' on Heaven's Door” από το “Use Your Illusion II”.

Την παγκόσμια επιτυχία ακολούθησε αντίστοιχη περιοδεία 28 μηνών, που στις 25 Μαΐου του 1993 έκανε στάση και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι δύο δίσκοι πλέον αποτελούν βασικό κομμάτι της νεότερης ροκ ιστορίας.

Αλόμα και για το γκρουπ έχουν την φική τους ιδιαιτερότητα. Είναι οι τελευταίοι με τον κιθαρίστα Ίζυ Στράντλιν και οι πρώτοι με τον πιανίστα Ντίζυ Ριντ και τον ντράμμερ Ματ Σόρουμ.

Στα κοινά εξώφυλλα, με διαφορετική όμως χρωματική πατίνα, τμήμα από την «Σχολή των Αθηνών», αριστούργημα του Ραφαέλο, με την φροντίδα του Εσθονού Kalev Mark Kostabi.

Πηγή: ogdoo.gr

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News στο Facebook και στο Instagram

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ