ΑρχικήΣαν ΣήμεραΣαν σήμερα κυκλοφόρησε το "Sweet Home Alabama" του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το “Sweet Home Alabama” του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd

Στις 27 Ιουλίου του 1974 κυκλοφόρησε, σε μικρό δίσκο, το «Sweet Home Alabama του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd. Ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ροκ μουσικής, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της Southern Rock

Στις 27 Ιουλίου του 1974 κυκλοφόρησε, σε μικρό δίσκο, το «Sweet Home Alabama του συγκροτήματος . Ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ροκ μουσικής, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της Southern Rock. Η Southern Rock εμφανίστηκε στον αμερικάνικο Νότο και συνδυάζει το ροκ, το μπλουζ, την κάντρι και τη φολκ.

Το τραγούδια υπογράφουν ο Εντ Κινγκ ( μπασίστας και κιθαρίστας), Γκάρι Ρόσινγκτον (κιθαρίστας) και Ρόνι Βαν Ζαντ (τραγουδιστής).

Το τραγούδι έχει πολιτικές αναφορές και προκάλεσε αντιδράσεις όταν κυκλοφόρησε. Γράφτηκε σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ κυριαρχούσε το σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ» (αναφέρεται στο τραγούδι) και ήταν οι τελευταίες ημέρες του πολέμου στο Βιετνάμ.

Η «Αλαμπάμα» χρησιμοποιήθηκε συμβολικά, λόγω της αντιπαράθεσης αντιρατσιστικών δυνάμεων στη συντηρητική πολιτεία των ΗΠΑ. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως το τραγούδι εξυμνούσε τον ρατσιστή κυβερνήτη της Αλαμπάμα Τζορτζ Γουάλας. Οι αποδοκιμασίες που ακολουθούν μετά από τον επίμαχο στίχο καταρρίπτουν το επιχείρημα τους και δεν αφήνουν αμφιβολία για το χαρακτήρα του τραγουδιού.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ