ΑρχικήNewsΟ Paul McCartney των Beatles αναζητεί την πρώτη του κιθάρα το ΄60:...

Ο Paul McCartney των Beatles αναζητεί την πρώτη του κιθάρα το ΄60: Αποτίμηση αξίας ειδικών στα 10 εκατ λίρες

Ο Paul McCartney επιθυμεί διακαώς να βρει την κιθάρα του μπάσο Höfner 500/1, ένα όργανο που έκανε θρυλικό έχοντας το χρησιμοποιήσει από το 1961 έως το 1963 με τους . Εξαφανισμένος για δεκαετίες, ο ίδιος ο οργανοποιός Höfner, μετά από συνομιλία με τον καλλιτέχνη, αποφάσισε σήμερα να ικανοποιήσει την επιθυμία του.

Οπως μας λέει η Telegraph, στον ιστότοπό του, μέσω του hashtag #tracethebass, ξεκίνησε μια ευρεία αναζήτηση, προσκαλώντας όποιον στον κόσμο έχει πληροφορίες για το πού βρίσκεται να παρουσιαστεί. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα αυτό το μπάσο να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, Paul McCartney, αν υπάρχει ακόμα. Είναι ένα τόσο σημαντικό όργανο που όλοι μας αξίζει να το ξαναδούμε», αναφέρει η ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Ο μουσικός ήταν ένας άγνωστος έφηβος όταν το αγόρασε για μόλις 30 λίρες σε ένα κατάστημα του Αμβούργου το 1961, θυμάται η βρετανική εφημερίδα. Το όργανο είχε απήχηση στους τίτλους Love Me Do, Twist and Shout or She Loves You πριν εξαφανιστεί λίγο πριν τον χωρισμό του γκρουπ, περισσότερο από μισό αιώνα πριν. Ο Paul McCartney είχε έκτοτε διατηρήσει την ελπίδα να βρει το όργανο.

Επίσης, σύμφωνα με την The Telegraph, το όργανο εθεάθη για τελευταία φορά μέρες πριν οι McCartney, , George Harrison και Ringo Starr ανέβουν στην οροφή των γραφείων τους Savile Row στις 30 Ιανουαρίου 1969 για να παίξουν για τελευταία φορά.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές θεωρίες για το τι συνέβη με το μπάσο, το οποίο πλέον αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια λίρες. «Το χαμένο μπάσο πρέπει να εκτιμάται περισσότερο σαν Βαν Γκογκ ή Πικάσο παρά σαν όργανο. (…). Η πραγματική του αξία βρίσκεται στην ιστορία του. Αυτό είναι το μπάσο που χρησιμοποίησε ο Paul στο Αμβούργο, το Cavern Club και το Abbey Road. Γι' αυτό πρέπει να το πάρουμε πίσω», λέει ο ειδικός στο μπάσο Höfner, Nick Wass. Με καλούς όρους…

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ