ΑρχικήΑφιερώματαΗ ιστορία πίσω από το "The House of the Rising Sun" των...

Η ιστορία πίσω από το “The House of the Rising Sun” των The Animals

Η εκδοχή του “The House of the Rising Sun” που ερμηνεύουν οι The Animals είναι μια κλασική ροκ απόδοση του παραδοσιακού λαϊκού τραγουδιού. Ενώ η βασική ιστορία του τραγουδιού παραμένει συνεπής με την παραδοσιακή αφήγηση, η εκδοχή των The Animals φέρνει τη δική της ερμηνεία και συναισθηματικό βάθος.

Το τραγούδι διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη, συγκεκριμένα στο ομώνυμο «House of the Rising Sun». Η εγκατάσταση συνδέεται συχνά με ένα μέρος κακής φήμης, όπως ένας οίκος ανοχής ή ένα άντρο τυχερών παιχνιδιών. Ο πρωταγωνιστής του τραγουδιού είναι ένας νέος που γεννήθηκε στη φτώχεια και τις κακουχίες. Λυπάται για την ανατροφή του, δηλώνοντας ότι μεγάλωσε σε μια «ταραγμένη» οικογένεια.

Ο νεαρός φεύγει από το σπίτι του για να αναζητήσει την τύχη του. Τον συμβουλεύει η μητέρα του να μην ακολουθήσει τον δρόμο του τζόγου και του κακού που πήρε ο πατέρας του. Παρά τις προειδοποιήσεις της, μπλέκεται με το House of the Rising Sun. Οι εμπειρίες του πρωταγωνιστή στο House of the Rising Sun οδηγούν στην ηθική και συναισθηματική του παρακμή. Εθίζεται στον τζόγο, το αλκοόλ και άλλες κακίες, και τελικά εξελίσσεται σε μια ζωή απελπισίας και βασάνων.

Το τραγούδι τραγουδιέται από αναδρομική σκοπιά, με τον πρωταγωνιστή να ανατρέχει στη ζωή του με μια αίσθηση τύψεων . Αναγνωρίζει τις επιλογές που έκανε και τις συνέπειες που έφεραν. Αναλογίζεται τον πόνο που έχει προκαλέσει στην οικογένειά του και εκφράζει την επιθυμία να μάθουν οι άλλοι από τα λάθη του.

Η διασκευή του τραγουδιού από τoυς Animals χαρακτηρίζεται από τη συναρπαστική μελωδία του, τα συγκινητικά φωνητικά του Eric Burdon και τη χαρακτηριστική συνοδεία οργάνων. Η διάταξη και η παράδοση προκαλούν μια αίσθηση μελαγχολίας και επείγουσας ανάγκης, προσθέτοντας στον συναισθηματικό αντίκτυπο της αφήγησης. Η δημοτικότητα και η διαρκής απήχηση του τραγουδιού το έχουν κάνει ένα κομμάτι υπογραφής για τους The Animals και ένα διαχρονικό κλασικό στον κανόνα της ροκ μουσικής.

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Σχετικά Άρθρα

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ