ΑρχικήΑφιερώματαΑφιέρωμα: Immortal – War Against All

Αφιέρωμα: Immortal – War Against All

Του Γιώργου Τερζάκη για το RockPages.gr

Είναι αρκετά δυσάρεστο ένα τόσο ιστορικό και ξεχωριστό συγκρότημα σαν τους Immortal να ταλαιπωρείται με προβλήματα μεταξύ των μελών και δικαστικές διαμάχες. Δεν φτάνει λοιπόν που το “Northern Chaos Gods” του 2018 ήταν το πρώτο τους χωρίς τον ιδρυτή/κιθαρίστα/τραγουδιστή Abbath, πριν τρία χρόνια αποχώρησε και ο Horgh (ex-Hypocrisy), ένας από τους καλύτερους drummer στην ιστορία του ακραίου metal ο οποίος βρισκόταν στη μπάντα από το 1996.

Ουσιαστικά οι Immortal έχουν γίνει το solo project του συνιδρυτή Demonaz, ο οποίος εμφανίζεται ως το μοναδικό μέλος και από τον προηγούμενο δίσκο ανέλαβε ξανά την κιθάρα μετά από πολλά χρόνια αφού ένα πρόβλημα τενοντίτιδας του απαγόρευε να παίζει σε γρήγορες ταχύτητες μέχρι που έγινε η εγχείρηση που χρειαζόταν. Ο ίδιος παίρνει πάνω του και τα φωνητικά, τα οποία μεν είναι πολύ καλά αλλά δεν βγάζουν αυτή την κλασική βιτριολική χροιά του Abbath. Σε μπάσο, παραγωγή και επιπλέον κιθάρες συναντάμε τον Ice Dale (Enslaved, Audrey Horne) και στα drums τον Kevin Kvåle (Gaahls Wyrd).

Με αυτή την περίεργη αίσθηση έβαλα να ακούσω το δέκατο full-length των Immortal, ελπίζοντας να μην είναι σαν το “Northern Chaos Gods”. Όχι πως ήταν κακό, απλά εκεί είχαν επιλέξει μία πολύ πιο επιθετική και ωμή κατεύθυνση στη μουσική και την παραγωγή. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, έλειπαν οι επικές ψυχρές μελωδίες που είχαν γίνει σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Και ακούγοντας τα δύο πρώτα τραγούδια του “War Against All”, μου φάνηκε πως θα ήταν μια από τα ίδια. Τελικά το mid-tempo “Wargod” με έκανε να αναθεωρήσω και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη.

Το εξαιρετικό “No Sun” έφερε αναμνήσεις από το αριστούργημα “At The Heart Of Winter”, σε επίσης πολύ καλό επίπεδο τα “Return To Cold” και “Blashyrkh My Throne”, ενώ ωραία επιλογή αποτελεί το εφτάλεπτο instrumental “Nordlandihr”. Αυτοί είναι ουσιαστικά και οι λόγοι που το “War Against All” ξεχωρίζει και θυμίζει κάτι από το μεγαλείο του παρελθόντος της μπάντας. Είναι επιθετικό, είναι ατμοσφαιρικό, είναι παγωμένο, είναι εμπνευσμένο. Σίγουρα είναι καλύτερο από τη συντριπτική πλειοψηφία του black metal που κυκλοφορεί εκεί έξω. Είναι όμως Immortal χωρίς Abbath και Horgh;

Πηγή

Ακολουθήστε το Metal Stories στο Google News 

Last News

Related articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ